Arhiv novic 08.02.2024

Prireditev Zveze kulturnih društev Domžale ob slovenskem kulturnem prazniku

Domžalec 08.02.2024
V četrtek, 8. februarja 2024 je v Slamnikarskem muzeju v Domžalah potekala prireditev Zveze kulturnih društev občine Domžale ob slovenskem kulturnem prazniku. Praznično dopoldne Slovenskega kulturnega dneva – Prešernovega dneva – so s pesmimi… »

Pakistan na dan volitev prekinil mobilne povezave in zaprl mejo z Iranom in Afganistanom

RTV Slovenija 08.02.2024
V Pakistanu so se zaprla volišča, na katerih so volilni upravičenci volili poslance. Oblasti so iz varnostnih razlogov začasno zaprle del kopenske meje in prekinile mobilne komunikacije, na volišča pa razporedile na tisoče vojakov. V sredo sta v… »

Zmagovalci olimpijskih iger bodo skupaj z medaljo domov odnesli tudi "delček Pariza"

RTV Slovenija 08.02.2024
Športniki, ki bodo na prihajajočih olimpijskih igrah stali na zmagovalnih stopničkah, bodo nagrajeni z medaljami, ki vsebujejo tudi delček Pariza, so sporočili organizatorji. Pri izdelavi je bilo namreč uporabljeno tudi železo iz Eifflovega stolpa… »

Albanija preložila ratifikacijo spornega migracijskega dogovora z Italijo

RTV Slovenija 08.02.2024
Albanski parlament je preložil glasovanje o ratifikaciji spornega dogovora z Italijo, po katerem bi prosilce za azil, rešene na morju, nastanili v dveh migrantskih centrih v Albaniji. Glasovanje bo preloženo, dokler ne bodo na voljo vsi ustrezni… »

Olje iz cisterne steklo v potok Pšata, na pomoč so odhiteli gasilci

Necenzurirano 08.02.2024
Na območju Komende so v jutranjih urah posredovali gasilci. Danes okoli 7.30 so bili na potoku Pšata v bližini naselja Gmajnica opaženi oljni madeži. Gasilci PGD Komenda, Moste in Kamnik so sledili izvoru onesnaženja in odkrili, da je v naselju… »

Na mejnem prehodu opazila "čednega voznika", ob katerem je začutila nekaj več, zdaj ga išče na spletu

Necenzurirano 08.02.2024
Na mejnem prehodu Ličko Petrovo Selo - Izačić iščejo moškega, ki je sinoči odpotoval v BiH. Tokrat ne gre za poziv policije, ampak potnice, ki je ob pogledu na "čednega voznika" začutila nekaj več. Valentinovo že trka na vrata, v zraku pa ne… »

Pod ljubljanske koše se vrača številka 24

Delo 08.02.2024
Alen Omić bo po odhodu Karla Matkovića v ligo NBA znova oblekel dres Cedevite Olimpije. Nazadnje je igral v Franciji. Pri Cedeviti Olimpiji se kadrovske spremembe nadaljujejo. Po odhodu centra Karla Matkovića v ligo NBA k ekipi New Orleans Pelicans so… »

Poezija zdravi 2024

Domžalec 08.02.2024
»Poezija je način življenja na odprtem. V vsaki pesmi se zrcali konec naše in začetek povsem druge izkušnje, ki je samo slutljiva, a v resnici nikdar do konca zapopadljiva. Branje poezije je vaja v širjenju zavesti za vse, kar je neskončno večje… »

Španski evrovizijski pesmi očitajo seksizem. Premier: "Je provokativna, a v dobrem smislu"

RTV Slovenija 08.02.2024
Španijo bo na Evroviziji zastopal duo Nebulossa s pesmijo Zorra. Beseda, ki se večkrat pojavi v besedilu, se lahko uporablja tudi kot žaljivka za žensko, nekateri so tako skladbo označili za seksistično in neprimerno. Španski premier se s tem ne… »

Zajtrk v Prvi vrsti

RTV Slovenija 08.02.2024
V posebni oddaji Prva vrsta ob slovenskem kulturnem prazniku je v studiu 26 Radia Slovenija nastopila zasedba Zajtrk, prejemnica nagrade za obetavnega mladega avtorja oziroma izvajalca na Festivalu slovenskega šansona 2023. Stalna člana zasedbe Zajtrk… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem