Arhiv novic 08.02.2024

"Majhen korak za Cirila Horjaka in velik korak za slovenski strip"

RTV Slovenija 08.02.2024
Ilustrator, stripar in likovni pedagog Ciril Horjak je popularizator stripa, med drugim je avtor prvega slovenskega učbenika za strip. Je tisti človek, ki je "stripe iz trafike prestavil v fabrike". V mednarodnem prostoru so bila njegova dela… »

Detroit brez obeh najboljših strelcev presenetil Sacramento

RTV Slovenija 08.02.2024
Zadnja leta sila skromni Detroit je tej sezoni Lige NBA dobil le dve tekmi v gosteh, tokrat pa je presenetil v Sacramentu, kjer je premagal Kralje s 133:120. Gostitelji so še na začetku zadnje četrtine vodili s 101:97. Nato pa je Detroit v le sedmih… »

KROF CAFÈ CENTRALA MED NAJBOLJŠIMI: Osvojil je prestižno 2. mesto (FOTO)

Regional 08.02.2024
LifeClass s ponosom oznanja, da je njihov slasten krof iz Cafè Centrala osvojil prestižno 2. mesto v kategoriji "Inovativni krof" na tekmovanju "Naj krof Slovenije 2024". Tekmovanje, ki ga organizira Turistično gostinska zbornica Slovenije, je preraslo… »

(Nedeljski dnevnik) Na obisku v Prešernovi rojstni hiši: Gospod intelektualec, ki je pikal kot čbelica

Dnevnik 08.02.2024
Fran Saleški Finžgar je bil pobudnik preureditve Prešernove rojstne hiše v muzej, takrat je dejal, da bi bilo edino pravilno, da se ves slovenski narod pokloni Prešernu. Bilo je leta 1939, ko je v Vrbi na Gorenjskem odprla vrata Prešernova hiša, ki… »

Mislili so, da je potres: V eksploziji umrl delavec, direktor in sin hudo ranjena

Zurnal24 08.02.2024
Policija je po slabem letu dni ovadila domnevnega krivca za eksplozijo v vrhniškem podjetju za pirotehniko Hamex. Tudi leto 2023 smo Slovenci pričakali s pokanjem petard in ognjemeti, če ne po mestih, pa z manjšimi na zasebnih zabavah. Toda le dober… »

Golob v dobrem letu in pol skoraj dohitel rekorderja

Zurnal24 08.02.2024
Številni razlogi, zaradi katerih so odstopali ministri v zadnjih štirih vladah, ki so jih, razen Janševe, vodili politični novinci. Največ jih je bilo v mandatu Mira Cerarja, Robert Golob pa ga kljub bistveno krajšemu stažu, skoraj dohiteva. Odstop… »

Padli šampion o favoritih za Tour, enega je povsem izločil

Zurnal24 08.02.2024
Lance Armstrong meni, da imajo le trije kolesarji realno možnost za osvojitev Toura. Padli ameriški šampion Lance Armstorng, ki so mu zaradi dopinga vzeli sedem skupnih zmag na dirki po Franciji, je v svojem kolesarskem podcastu The Move, kjer mu… »

Corsa postala še bolj nabita z elektroni

Zurnal24 08.02.2024
Slovenski uvoznik Opla nam je v ljubljanskem gledališču Glej pripravil prvi pogled na prenovljeno opel corso. Kot je bilo rečeno na predstavitvi, imata opel corsa in gledališče Glej kar nekaj skupnih točk. Tako kot gledališče Glej, ki je eno… »

Boris Cavazza o smrti sinov: "Ne zdržim"

Zurnal24 08.02.2024
Vsem pokojnim ljubljenim vsak večer pošlje poljub. Naš igralski in gledališki velikan Boris Cavazza je 2. februarja praznoval 85 let, ob tem jubileju je RTVS o njem posnel kratek portret z naslovom Gospod Karizma. Poleg izjemnih dosežkov, nagrad in… »

Kanye West takole ponižal ženo in v hipu izgubil 100.000 sledilcev

Zurnal24 08.02.2024
Izpadi se še kar ne nehajo. Preteklo poletje je Kanye West s svojo ženo Bianco Censori razburil italijansko javnost, ko sta se nahajala v Firencah, Bianca pa je nosila ‘golo obleko’, ki je bila sestavljena iz oprijetega zgornjega dela, pod katerim… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem