Arhiv novic 09.02.2024

Prvi nagradi 52. natečaja revije Mladika za Žigo Šmidovnika in Franja Frančiča

RTV Slovenija 09.02.2024
Tržaška založba Mladika je razglasila nagrajence in podelila nagrade 52. literarnega natečaja revije Mladika. Prvo nagrado za prozo so namenili zgodbi Trg svobode avtorja Žige Šmidovnika, za poezijo pa pesmi iz ciklusa Besede avtorja Franja… »

Rdeči okraski, ognjemeti in praznovanja: prihaja lunarno novo leto v znamenju zmaja

RTV Slovenija 09.02.2024
Milijoni po vsem svetu se te dni zavzeto pripravljajo na enega največjih praznikov v letu – lunarno novo leto. Letos se bo to zgodilo 10. februarja, z novim letom pa prihaja tudi 15-dnevni pomladni festival, poln tradicionalnih praznovanj. Lunarno novo… »

V TEJ DRŽAVI MENIJO, DA KEMIČNA KASTRACIJA NI DOVOLJ: Po predlogu novega zakona bi pedofilom odstranjevali genitalije

Regional 09.02.2024
V Kazahstanu predlagajo spremembo zakona, po kateri bi pedofilom kirurško odstranjevali genitalije. Postopek kastracije bi se izvajal kot kazen za najhujša dejanja. Predlog zakona sledi pritožbam, da sistem kemične kastracije, ki je v državi v… »

BMW razkril novo karavansko petico

RTV Slovenija 09.02.2024
BMW je predstavil novo serijo 5 touring. Bavarski prestižni karavan bo na voljo v povsem električni različici, priključno-hibridni različici in tudi s klasičnimi dizelskimi motorji. V dolžino meri več kot pet metrov, prtljažnik ima volumen 570… »

ZAKLJUČNA KONFERENCA COST AKCIJE CONSERVEPLANST: Pregled najpomembnejših dosežkov projekta in predstavitev štirih otroških…

Regional 09.02.2024
V sklopu COST akcije CA18201 - An integrated approach to conservation of threatened plants for the 21st Century (ConservePlants) bo 12. in 13. februarja v objektu Livade 1.0 v Izoli potekala zaključna konferenca. Poleg pregleda najpomembnejših dosežkov… »

UI pomagal raziskovalcem razbrati besedilo iz zvitka, ki je zoglenel ob izbruhu Vezuva

RTV Slovenija 09.02.2024
Raziskovalcem je z uporabo umetne inteligence (UI) uspelo prebrati tako rekoč skrito besedilo na enem od zoglenelih zvitkov, ki jih je pokopal izbruh Vezuva pred skoraj 2000 leti. Papiruse sestavlja približno 800 zvitkov, karboniziranih med izbruhom… »

V SAVI NAŠLI TRUPLO: Identiteta še ni znana

Regional 09.02.2024
Truplo neznane ženske so našli v včeraj, 8. februarja, okoli 11. ure v reki Savi, in sicer v bližini Savske ulice v Hruščici na Hrvaškem. Fotografija je simbolična. Na truplu niso našli nobenih sledi, ki bi kazale, da je smrt nastopila kot… »

Tretjina kupcev ne ve, da lahko vrača steklenice

Zurnal24 09.02.2024
V zadnjih desetletjih so tudi v Sloveniji tako kot na tujih trgih steklenice za ponovno uporabo v večini zamenjale plastenke, pločevinke in steklenice za enkratno uporabo. Čeprav z vseh koncev poslušamo, kako pomembna je ponovna uporaba embalaže, se… »

Sfižil se ji je poskus umora bogatega bivšega moža

Necenzurirano 09.02.2024
43-letna nekdanja manekenka Tatyana Remley je nedavno spoznala svoj novi dom. Tri leta in osem mesecev bo bivala v ženskem zaporu Chowchilla v Kaliforniji. Avgusta lani so jo obtožili, da je načrtovala umor bivšega soproga Marka Remleya, bogataša, s… »

To je razlog, da Luka Basi in Nastja Gabor tega nikoli ne počneta skupaj

Zurnal24 09.02.2024
To sta razkrila na televiziji. Luka Basi in Nastja Gabor, ki imata skupaj hčerko in sina, sta eden izmed najbolj priljubljenih glasbenih parov pri nas, ki pa jima v zvezi ni bilo vedno lahko. V preteklosti sta razkrila, da sta svojo zvezo začela že pri… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem