Arhiv novic 09.02.2024

Pravila stavke določa zakon iz leta 1975 – ali še ustreza zahtevam sodobnega časa?

RTV Slovenija 09.02.2024
Pravila stavke v Sloveniji določa zakon, ki je star skoraj 50 let. "Že sama terminologija v zakonu otežuje njegovo izvedbo," ob tem opozarja sindikalist Jakob Počivavšek. S pristojnega ministrstva sporočajo, da spremembe zakona niso v načrtu. Ena… »

Zaradi novih primerov aviarne influence sprejet ukrep za preprečitev širjenja bolezni

Savinjsko Šalaške 09.02.2024
Nacionalni veterinarski inštitut je UVHVVR danes, 7. februarja 2024, obvestil o novih pozitivnih rezultatih preiskav na visoko patogeno aviarno influenco H5N1 pri dveh labodih grbcih, najdenih v občini Markovci in občini Hajdina, ter pri divji gosi… »

Finska letalska družba poleg prtljage tehta še potnike

RTV Slovenija 09.02.2024
Letalska družba Finnair bo na letališču v Helsinkih opravljala lastne meritve za izračun novih povprečnih tež zrakoplovov. Poleg prtljage bodo za optimizacijo uravnoteženosti in zmogljivosti letal pred vkrcanjem zato stehtali še 1200… »

Hanna Bervoets: Vse to smo videli

RTV Slovenija 09.02.2024
Kot večina fikcije, ki želi vzpostaviti neposreden stik z zunajliterarno stvarnostjo, se kratki roman nizozemske pisateljice Hanne Bervoets konča z navajanjem virov in pojasnilom, da podobnosti z resničnostjo niso naključne, temveč namenske in… »

Mojca Delač: Tišina lahko včasih pove več kot besede

RTV Slovenija 09.02.2024
Mojca Delač ima v sebi veliko radovednosti, hkrati pa dodaja, da je v življenju treba imeti tudi srečo, da si obkrožen z ljudmi, ki to prepoznajo, spodbujajo in te znajo motivirati. Njena zvedavost je zaslužna za radijsko oddajo Možgani na dlani. V… »

Foto: Požar v celoti uničil hišo, v kateri je živela invalidna oseba

Necenzurirano 09.02.2024
V velikem požaru v Loborju v Hrvaškem Zagorju je v četrtek zvečer v celoti pogorela družinska hiša. Kot so sporočili gasilci DVD Lobor, so obvestilo o požaru prejeli v četrtek okoli 3. ure zjutraj. »Ob prihodu na kraj intervencije ob 3.10 smo… »

Videti je, da se je razšel še zadnji par Poroke na prvi pogled!

Zurnal24 09.02.2024
Pa tako dobro je kazalo. Damirja in Anito smo spremljali v drugi sezoni šova Poroki na prvi pogled, v kateri sta se poročila, potem pa nenadoma odločila, da zapustita šov. Anita je takrat povedala, da obožuje naravo, Damir pa se je opredelil kot bolj… »

Nik Peterlin v Dohi na 5 km v zlati sredini

Domžalec 09.02.2024
Nik Peterlin je v sredo, 7. februarja 2024, odplaval svojo drugo tekmo na svetovnem prvenstvu. Tekma v daljinskem plavanju na 5 kilometrov je potekala tako kot nedeljska 10 kilometrska v starem pristanišču v mestu Doha v Katarju. V močni svetovni… »

Trump brez težav osvojil strankarska zborovanja v Nevadi

Delo 09.02.2024
Državni kongres Nevade je sklenil, da bodo strankarske volitve demokratov in republikancev 6. februarja. Bivši predsednik ZDA Donald Trump je v četrtek zlahka zmagal na strankarskih zborovanjih za izbiro republikanskega predsedniškega kandidata v… »

Hiša z bazenom in razkošnim interierjem pod Šmarno goro

RTV Slovenija 09.02.2024
Hiša Sončnica je družinski projekt, saj je lastnik v njej odraščal, a se je odločil, da jo je treba prenoviti, prilagoditi življenju. Arhitekturni biro Gao je v novo tlorisno zasnovo vnesel "volumen in ga determiniral z barvo", pravi Petra… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem