Arhiv novic 09.02.2024

Resnica okoli tega posnetka Celine Dion in Taylor Swift ni tako rožnata

Zurnal24 09.02.2024
Menda naj bi s tem posnetkom ekipa Taylor Swift le "gasila požar" ... Taylor Swift se je na podelitvi grammyjev vpisala v zgodovino, ko je prejela že četrto nagrado za album leta - tokrat za album Midnights. Grammyja ji je predala diva Celine Dion, ki… »

Biden zadrževal zaupne dokumente, a je prestar in preslabega spomina za proces

Delo 09.02.2024
Posebni preiskovalec je navedel velikopotezno Bidnovo odtujevanje zaupnih dokumentov skozi vso politično kariero, a v nasprotju s Trumpom ne bo kaznovan. Ameriški predsednik Joe Biden je zavestno zadrževal in kazal zaupne dokumente, je sklenil posebni… »

Do barbike ne čuti posebne nostalgije

Delo 09.02.2024
Jacqueline Durran je bila doslej nominirana devetkrat, kipca pa je prejela za Ano Karenino leta 2013 in Čas deklištva pred štirimi leti. Čez mesec dni bo znano, ali bo film Barbie nominirani kostumografinji Jacqueline Durran prinesel tretjega oskarja… »

Datuma odvoza kosovnih odpadkov za leto 2024

Domžalec 09.02.2024
Javno komunalno podjetje Prodnik skrbi za odvoz komunalnih odpadkov na območju občin Domžale, Mengeš, Trzin, Lukovica in Moravče. Kosovne odpadke z vsakega odjemnega mesta odvaža dvakrat na leto po v naprej določenem razporedu. Datuma odvoza za… »

Fraser-Pryce bo po Parizu sklenila bogato športno pot

RTV Slovenija 09.02.2024
Slovita jamajška atletinja Shelly-Ann Fraser-Pryce, trikratna dobitnica zlate olimpijske medalje in desetkratna svetovna prvakinja v sprintih, je povedala, da se bo upokojila po letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Parizu. Fraser-Pryce je dejala, da… »

LEGENDARNI CHANG O PRAZNOVANJU KITAJSKEGA NOVEGA LETA: "V Sloveniji se družimo med seboj, kaj pojemo in popijemo"

Regional 09.02.2024
Kitajci po vsem svetu se pripravljajo na leto zmaja, ki bo po lunarnem koledarju nastopilo v soboto in bo trajalo do 28. januarja 2025. Kitajci bodo imeli ob enem najpomembnejših praznikov do konca prihodnjega tedna osem dela prostih dni, v tem času pa… »

TRADICIONALNA SLOVESNOST V BAZOVICI: V Italiji si želijo, da bi bilo obeleževanje dneva spomina na fojbe še odmevnejše

Regional 09.02.2024
V Italiji bodo letošnji dan spomina na fojbe in množični odhod Italijanov iz Istre in Dalmacije zaznamovali s številnimi prireditvami, ki bodo vrhunec dosegle v soboto s tradicionalno slovesnostjo v Bazovici. Že danes pa bosta ob dnevu spomina, ki so… »

Jana Apih: Trajnostni turistični razvoj Slovenije zavira slab javni promet

RTV Slovenija 09.02.2024
Podražitve turistične ponudbe brez dviga kakovosti se lahko v digitalni dobi hitro vrnejo kot bumerang, ocenjuje Jana Apih iz Zavoda Tovarna trajnostnega turizma – Good Place. Prekomernega turizma se ponudniki prepogosto lotevajo le s podražitvami… »

Se vlada zaveda lastne kršitve trenutno veljavnega zakona o spodbujanju digitalne vključenosti?

Savinjsko Šalaške 09.02.2024
Vlada Republike Slovenije po trenutno veljavnem Zakonu o spodbujanju digitalne vključenosti že več kot 100 dni krši člen v prehodnih določbah. Poslanec Andrej Hoivik je na vlado naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi s kršitvijo lastnih… »

MOK PRODALA ŠTIRI NEPREMIČNINE: Za zemljišče v Hrvatinih iztržili skoraj trikrat več od izklicne cene

Regional 09.02.2024
Mestna občina Koper je na javni dražbi v sredo prodala štiri od 20 ponujenih nepremičnin. Zanje je iztržila približno 157.000 evrov. Največ zanimanja je bilo za manjše nepozidano stavbno zemljišče v Hrvatinih, ki so ga prodali za skoraj 22.000… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem