Arhiv novic 09.02.2024

Ne le za lovorike, spomladi tudi za evropski ritem

Delo 09.02.2024
V anketi pred nadaljevanjem nogometnega prvenstva ni večjih razhajanj med strokovnjaki. Celje veliki favorit, Bravo je lahko veliko presenečenje. Pred nadaljevanjem preberite: V nogometni anketi pred današnjim začetkom drugega dela nogometnega… »

Televizija Slovenija z natečajem išče ideje za scenarije za izvirno televizijsko serijo

RTV Slovenija 09.02.2024
V Uredništvu igranih oddaj Televizije Slovenija se zavedajo, da je dober scenarij temelj za vsako kakovostno nadaljevanko ali nanizanko, zato so te dni objavili nov natečaj za izvirno televizijsko serijo, ki je odprt do 25. marca. V Uredništvu igranih… »

PRAZNOVANJE 1500 LET KOPRA: Vrhunec sredi junija; kaj vse pripravljajo? (FOTO)

Regional 09.02.2024
Rdeča nit celoletnega praznovanja 1500 let obstoja mesta Kopra bo življenje in delo prvega koprskega škofa sv. Nazarija, najpomembnejše prireditve pa bodo sredi junija, so napovedali na novinarski konferenci v Pokrajinskem muzeju Koper. V tej ustanovi… »

Hude težave v hrvaškem hotelu, štirje ljudje v bolnišnico

Zurnal24 09.02.2024
Do uhajanja je prišlo v sobah, povezanih z bazenom. V hotelu Radisson Blue v Splitu je prišlo do uhajanja plina, verjetno klora, v sobah, povezanih z bazenom. Štiri osebe so prepeljali v bolnišnico, hotel pa evakuirali, poročajo hrvaški portali. V… »

Foto: V drami v splitskem hotelu zastrupljenih pet oseb

Necenzurirano 09.02.2024
V Splitu so morali danes domnevno zaradi uhajanja klora evakuirati hotel Radisson Blu. Zaradi zdravstvenih težav so morali oskrbeti pet oseb, med katerimi je tudi dva študenta. Območje okoli hotela Radisson Blu v Splitu so zavarovali policisti, iz… »

Sezona se je komaj začela, pa že nova velika slovenska zmaga!

Zurnal24 09.02.2024
Matevžu Govekarju je pripadla druga etapa dirke po Antaliji. Kolesarska sezona 2024 se je komaj začela, glavna slovenska aduta Primož Roglič in Tadej Pogačar sploh še nista nastopila na nobeni dirki, pa imajo slovenski kolesarski junaki v svoji… »

Bo leto 2024 novo leto 1933?

Delo 09.02.2024
Vse je prevarala Hitlerjeva sposobnost, da je bil v zadnjih letih weimarske republike videti ugleden. V nadaljevanju preberite: Več sto milijonov ljudi se bo letos udeležilo ključnih volitev, in čeprav so opozorilni znaki že vidni, je le malokdo to… »

Matevž Govekar na Dirki po Antalji dobil sprint v drugi etapi

RTV Slovenija 09.02.2024
Matevž Govekar, kolesar ekipe Bahrain Victorious, je bil na Dirki po Antalji v drugi etapi (Demre–Antalya; 140,5 km) najhitrejši v ciljnem sprintu. To je njegova druga zmaga v profesionalni karieri. Etapa je imela 2420 višinskih metrov, glavnina je… »

Umrl je eden najslavnejših dirigentov na svetu, Japonec Seidži Ozava

RTV Slovenija 09.02.2024
Poslovil se je sloviti japonski dirigent Seidži Ozava, ki je skozi svojo dolgoletno umetniško kariero skoraj tri desetletja vodil Bostonski simfonični orkester, več let pa je bil tudi glavni dirigent Dunajske državne opere. Seidži Ozava je 6… »

Opozorila o nedomišljenih rešitvah v osnutku nacionalnega programa vzgoje in izobraževanja

RTV Slovenija 09.02.2024
Strokovnjaki opozarjajo, da ima nacionalni program vzgoje in izobraževanja več nedomišljenih rešitev ter da ne gre za strateški dokument, ki bi celovito in na sistemski ravni usmerjal razvoj vzgoje in izobraževanja, saj da izpušča več področij… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem