Arhiv novic 09.02.2024

»Brez nas boste lačni, goli in trezni«

Dnevnik 09.02.2024
Poljski kmetje so z zaporami cest in mejnih prehodov z Ukrajino začeli enomesečni protest zaradi uvoza poceni hrane. Približno 100 kmetov in 50 avtomobilov je blokiralo promet na mejnem prehodu Medika, poljski mediji pa poročajo, da je bilo po vsej… »

Pogrešano novinarko našli pod mostom

Necenzurirano 09.02.2024
Nekaj pred 11. uro so v Braunau na severu Avstrije našli pogrešano novinarko in urednico Alexandro Föderl-Schmid. 53-letna avstrijska novinarka Alexandra Föderl-Schmid je v četrtek dopoldne še govorila po telefonu z bratom, potem pa se ni več… »

NEPOZABEN FEBRUAR V PORTOROŽU: Cirkuška noč, živa glasba, razburljivi turnirji in privlačne nagrade

Regional 09.02.2024
Grand Casino Portorož bo v soboto, 10. februarja, gostil eno najbolj atraktivnih prireditev v letu. Tema pustovanja bo tokrat zasnovana v slogu cirkusa, obljublja pa nepozaben večer, poln presenečenj in vrhunske zabave. Posebni artisti bodo poskrbeli… »

Superračunalniki so ključ do evropske digitalne neodvisnosti

Delo 09.02.2024
Superračunalniki, kot je naš HPC Vega, so nujna infrastruktura za razvoj znanja in tehnologij na vseh znanstvenih področjih. V nadaljevanju preberite: Superračunalnik HPC Vega intenzivno dela že skoraj tri leta. Raziskovalci ga uporabljajo v zelo… »

Na območju Šoštanja je zagorelo v savni

Savinjsko Šalaške 09.02.2024
Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih dveh dneh prejeli 448 klicev občanov. 118 klicev je bilo interventnih, dva nujna. 39 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 4 s področja mejnih zadev in tujcev, 35… »

Omejevanje športnih terencev: S pariškim kompromisom se spogledujejo tudi drugod

Dnevnik 09.02.2024
Pariz je z uspešnim referendumom postalo prvo mesto, ki se podaja v sankcioniranje voznikov športnih terencev. Ukrep, ki je sicer zelo kompromisarski in izvzema velik del krivcev za poplavo športnih terencev, bi morda vseeno lahko postal prvi… »

Deževen in topel konec tedna: Največ padavin na zahodu, najmanj pa na vzhodu države

RTV Slovenija 09.02.2024
Čeprav je do meteorološke pomladi še 20 dni, so trenutne vremenske razmere že precej pomladanske. Po napovedih vremenoslovcev se bo takšno vreme nadaljevalo, saj kljub prehodu vremenske fronte ohladitev ni pričakovana. Največ dežja bo na zahodu… »

TV namigi: Mulholland Drive, Naš prijatelj in biatlon

Delo 09.02.2024
Tu je najbrž najboljši Lynchev film, ki je Naomi Watts po pravici prestavil v prvo igralsko ligo. Jason Segel je zvesti prijatelj. Biatlonke čaka sprint. Petek, 9. februarja Mulholland Drive: TV SLO 1 ob 23.00 Vikendova ocena: 5 (od 5) Mulholland… »

Rusija in Ukrajina izvedli nove napade z droni

Delo 09.02.2024
V Moskvi so se medtem danes odzvali na četrtkovo menjavo na čelu ukrajinskih oboroženih sil. Rusija je ponoči nad Ukrajino izstrelila 16 brezpilotnih letalnikov tipa šahed, so danes sporočili iz Kijeva in dodali, da je ukrajinska zračna obramba… »

Proizvodnja industrije se je lani skrčila za 5,3 odstotka

Delo 09.02.2024
Vrednost industrijske proizvodnje in prihodek od prodaje v industriji sta bila decembra 2023 nižja na mesečni in letni ravni, ugotavljajo na Sursu. Vrednost industrijske proizvodnje in prihodek od prodaje v industriji sta bila decembra 2023 nižja na… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem