Arhiv novic 09.02.2024

Presenečenja so še vedno mogoča

Delo 09.02.2024
V svetu vsako leto nekaj večjih presenečenj pri odkrivanju neznanih ali domnevno izgubljenih umetnin, pri nas v zgolj enem tednu dve. V nadaljevanju preberite: Velika, včasih celo senzacionalna odkritja oziroma razkritja umetniških del niso tako… »

Zeleni prehod: Lesna biomasa v največjem državnem kotlu

Dnevnik 09.02.2024
Čez deset let se bo Šaleška dolina, ki jo te dni pretresajo protesti zaradi visokih položnic za ogrevanje, morala greti drugače kot danes. Premog bo v začrtanem zelenem prehodu nesprejemljiv energent. Prehod na drug energent, verjetno bo ključna… »

Tina Erzar po stopinjah Nik

Dnevnik 09.02.2024
Tina Erzar je v sredo postala peta Slovenka, ki se lahko pohvali z naslovom mladinske svetovne prvakinje v smučarskih skokih. Pred njo je to uspelo Nejcu Dežmanu (2012), Jaku Hvali (2013), Niki Križnar (2018) in Niki Prevc (2022). Nordijski center v… »

#komentar Izgubljena sezona Cedevite Olimpije

Dnevnik 09.02.2024
Evropska sezona iz nočnih mor je končno za košarkarji Cedevite Olimpije. Zadnja tekma rednega dela evropskega pokala je za klub prišla kot odrešitev, saj je v njem kazal podobo, ki mu nikakor ne more biti v ponos. Petnajst zaporednih porazov v… »

Agoniji gorenjskega turističnega bisera v Preddvoru ni videti konca

Necenzurirano 09.02.2024
Prav neverjetno je, da lastniki objektov ob jezeru Črnava ne kažejo interesa, da bi unovčili potencial tega turističnega bisera. V Preddvoru ob jezeru Črnava v idiličnem okolju, obkrožena z gorami, stojita nekdanji hotel Bor in grad Hrib. Pred leti… »

Domov

Delo 09.02.2024
Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je sporočil, da ne bo vnovič kandidiral. Za obdobje po letu 2027 je mogoče vse in ničesar ne izključuje, je zatrdil predsednik Evropske nogometne zveze (Uefe) Aleksander Čeferin.… »

Muzej kot kraj druženja in vir informacij

Delo 09.02.2024
Trgovina in grajska kavarna sta velika pridobitev za muzej in mestni kulturni utrip. Maja 2019 so v Pokrajinskem muzeju Maribor odprli novo muzejsko trgovino, ki so jo umestili v okvir stalne razstave in v kateri je prikazano gradivo, s katerim uvedejo… »

Preplet dediščine in ustvarjalnosti

Delo 09.02.2024
Projekt Gugalnik idej nudi ogled zbirke historičnega pohištva, aktualizirane z deli sodobnih avtorjev. Ko se je v Mariboru odprl novi kino Kolosej, so večino mestnih kinodvoran zaprli; med njimi tudi kino Partizan, katerega prostore je leta 2011… »

Za pusta morajo biti siti ljudje, živina in duhovi

Delo 09.02.2024
Jutri se bo začelo tradicionalno družinsko pustno rajanje v ljubljanskem Pionirskem domu. V nadaljevanju preberite: Znano družinsko pustovanje, ki v pustnem času že od začetka traja več dni, je bilo prvič organizirano pred več kot štirimi… »

Desetletje raziskovanja ljudskih zvokov

Delo 09.02.2024
Mednarodna zasedba Wild String Trio bo danes zvečer praznovala obletnico v ljubljanskem klubu Gromka. V nadaljevanju preberite: Mednarodna glasbena skupina Wild Strings Trio je nastala leta 2014 v Ljubljani kot plod sodelovanja med slovaško jazzovsko… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem