Arhiv novic 09.02.2024

Bassu prestižna lovorika

Dnevnik 09.02.2024
Minuli petek (2. februarja) se je v Novi Gorici zaključil največji slovenski odprti mednarodni šahovski turnir – 28. Hit open. Zasluženo je slavil italijanski velemojster Pier Luigi Basso, ki je edini zbral sedem točk. Najboljši Slovenec je bil… »

Modra ptica Andreju E. Skubicu

Dnevnik 09.02.2024
Modro ptico letos prejme Andrej E. Skubic za mladinski roman Lahko bi umrl na tem kavču z mano. Avtor stke kompleksno zgodbo, ki se ne ogiba zahtevnejših plati odraščanja, in hkrati z veliko empatije do mladih in odraslih ter humorjem junake vodi čez… »

Netovariško slovo

Mladina 09.02.2024
Poslanec Miha Kordiš, enfant terrible stranke Levica, se je sprl s poslansko skupino. Razboriti, srčni Miha Kordiš, revolucionar, neustrašen borec za malega človeka, to pišemo brez cinizma, je v svojem razumevanju politike naletel na zid. V… »

Feministični bavbav

Mladina 09.02.2024
Pater in njegove »faze feminizma«. Pater Branko Cestnik, ki deluje v župniji Frankolovo, ni navaden duhovnik. Piše spletni dnevnik, nekoč je v njem zapisal celo, da bi se moral Janez Janša umakniti iz politike, pogosto komentira aktualne zadeve na… »

Uvodnik / Na vrsti je premier

Mladina 09.02.2024
Vlada je imenovala novega direktorja javne agencije Spirit. Gre za državno agencijo, ki podjetjem za različne razvojne projekte razdeli okoli 50 milijonov evrov – vsako leto. Vse poteka prek javnih razpisov, gre za agencijo, ki razpolaga z zneski… »

Čiste roke

Mladina 09.02.2024
Čeprav je danes v središču pozornosti stranka SD, je vzorec, ki ga je pokazal nakup sodne stavbe na Litijski cesti v Ljubljani, opomin za celoten slovenski politični prostor. Ena najbolj eksplozivnih političnih afer, ki je pretresla Italijo v njeni… »

Dominika Švarc Pipan / »Vsi so se postavili proti meni, le Tanja Fajon ne«

Mladina 09.02.2024
Ministrica za pravosodje v odstopu. Z Dominiko Švarc Pipan smo se sestali na ministrstvu za pravosodje dan po tem, ko je o svoji politični prihodnosti govorila s predsednikom vlade. Za širšo javnost je bil januar 2024 čas, v katerem je besedna zveza… »

Slavko Gaber / »Ni vprašanje, ali Robert Golob lahko reši mandat – to je dolžan storiti«

Mladina 09.02.2024
Sociolog. Slavko Gaber je bil nekoč minister za izobraževanje z najdaljšim ministrskim mandatom v vseh vladah velike LDS, bil je tudi eden od podpredsednikov te stranke. Po njenem zatonu se je iz politike umaknil, danes je profesor na ljubljanski… »

Tudi slovenski glasbeniki za izključitev Izraela

Mladina 09.02.2024
Skupina glasbenih ustvarjalcev in kulturnikov RTV Slovenija poziva, naj Evropsko radiodifuzno zvezo pozove k izključitvi Izraela iz zveze in evrovizijskega tekmovanja. Skupina nevladnih organizacij, z Gibanjem za pravice Palestincev na čelu, ter… »

Tudi mi smo krivi

Mladina 09.02.2024
Pa čeprav je kri na naših rokah zgolj metaforična. Dejanje Gibanja za pravice Palestincev, ki je prejšnji teden med sejo v državnem zboru razvilo več palestinskih zastav, aktivistka pa je v zrak dvignila rdeče obarvane roke z napisom »sankcije… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem