Slovenija arhiv novic 09.02.2024

Čeferin objasnil odločitev, ki trese nogometni svet: "Utrujen sem"

Zurnal24 09.02.2024
Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je pojasnil razloge, zakaj se bo na naslednjih volitvah prostovoljno odpovedal možnosti novega mandata na čelu evropske krovne nogometne zveze. Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Slovenec Aleksander Čeferin… »

Netanjahu se je odločil z zemljo zravnati tudi Rafo

Delo 09.02.2024
Netanjahu je ukazal evakuacijo prebivalstva iz Rafe in napovedal »vojaško operacijo« v mestu, kjer životari 1,4 milijona ljudi. V nadaljevanju preberite: Predsednik izraelske vlade Benjamin Netanjahu je kljub močnemu mednarodnemu pritisku danes… »

MINISTRSTVO IN FIDES Z RAZLIČNIMI ŠTEVILKAMI: Koliko zdravnikov je umaknilo soglasja za nadurno delo?

Regional 09.02.2024
Po podatkih ministrstva za zdravje je v bolnišnicah soglasja za nadurno delo skupaj umaknilo približno 33 odstotkov, v zdravstvenih domovih pa okoli 17 odstotkov zdravnikov. Preklici soglasij večinoma v veljavo stopijo v začetku marca, a vodstva… »

V središču mesta se je zrušil ogromen gradbeni oder, ljudje prestrašeni

Zurnal24 09.02.2024
Po podatkih policije nihče ni bil poškodovan, kar se gre zahvaliti veliki sreči. V središču Zagreba, na Petrinjski ulici 30, se je zrušil večji gradbeni oder v dolžini približno 20 metrov. Na terenu je pet gasilskih vozil, oder trenutno… »

Nov dan, nova dih jemajoča poteza Dončića: "Kako je to sploh mogoče?"

Zurnal24 09.02.2024
Slovenski košarkar je s fenomenalno podajo očaral gledalce v slovitem Madison Square Gardnu, kjer so Dallas Mavericks premagali New York Knicks. Košarkarji Dallas Mavericks so v New Yorku zmagoslavno sklenili serijo treh zaporednih gostovanj. Po zmagah… »

Kdo je dobil milijon evrov?

Mladina 09.02.2024
Ena od nenavadnosti, ki jih je razkrila afera Litijska cesta 51, je »več kot milijon evrov«, ki naj bi jih prodajalec stavbe Sebastjan Vežnaver po opravljenem poslu nakazal odvetnici Nini Zidar Klemenčič. »Bogato in skrajno nenavadno,« – sta dva… »

Janša objavil fotografijo, na kateri Urška naravnost blesti

Zurnal24 09.02.2024
Par Janša na dunajskem plesu. V Dunajski državni operi je včeraj potekal tradicionalni operni ples, ki ga vsako leto pripravijo na četrtek pred pepelnično sredo. z Slovvenija sta se ga med drugim udeležila Janez Janša in njegova soproga Urška… »

Delavci grozijo s stavko. Inšpektorji sicer zaznali več kršitev

Zurnal24 09.02.2024
Več deset nadzorov in številne kršitve. Inšpektorat RS za delo je pri treh od štirih turških izvajalcev del pri projektu drugega železniškega tira med Divačo in Koprom, katerih delavci so za 15. februar napovedali stavko, opravil že več deset… »

Francosko zmagoslavje, med Slovenkami najboljša najmlajša

Delo 09.02.2024
V ženskem šprintu, uvodni posamični disciplini v Novem Mestu na Moravskem, so prva štiri mesta osvojile Francozinje. Anamarija Lampič zgrešila kar pet tarč. Na svetovnem prvenstvu v biatlonu v češkem Novem Mestu so podelili prvi komplet kolajn v… »

KAJ SE JE ZGODILO POGREŠANEMU 55-LETNEMU NEMCU? Policija potrdila njegovo smrt

Regional 09.02.2024
Policija preklicuje iskanje pogrešanega 55-letnega nemškega državljana, za katerim se je avgusta lani v Bovcu izgubila vsaka sled. V torek so namreč s pomočjo rezultatov forenzične preiskave potrdili identiteto trupla, ki so ga našli decembra lani… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem