Arhiv novic 10.02.2024

Da ne zamudimo posla, ni dobro čakati do zadnjega

Delo 10.02.2024
Letos sta na borzi najbolj zrasli delnici NLB in Cinkarne, ki delničarjem obetata lepe dividende. V nadaljevanju preberite: Letos je domači borzni indeks SBITOP doživel že več kot šestodstotno rast. Med podjetji izstopata Cinkarna Celje in NLB s… »

Potrdil, da stoodstotnih priložnosti ni, zgrešil (skoraj) nemogoče

Zurnal24 10.02.2024
Avstralski nogometaš se tega dogodka ne bo rad spominjal. V najmočnejši avstralski ligi sta se pomerila kluba Central Coast Mariners in Sydney FC, dvoboj pa se je začel presenetljivo hitro odvijati po željah gostov. Ti so v prvih 20 minutah prišli… »

Ford predstavlja prenovljeno pumo

RTV Slovenija 10.02.2024
Ford je na sredini življenjske dobe aktualne generacije malega križanca puma namenil nekaj popravkov zunanjosti, hkrati pa temeljito prenovil kabino in izboljšal raven tehnološke opremljenosti. Ford je posodobil priljubljenega križanca pumo, ki ga je… »

Berlinale po plazu kritik odpovedal vabilo skrajno desničarskim politikom

RTV Slovenija 10.02.2024
Potem ko se je vodstvo Berlinala nekaj časa upiralo pritiskom, naj predstavnikom skrajno desničarskega AfD-ja odpove udeležbo na odprtju festivala, so organizatorji v četrtek le sporočili, da bodo petim politikom odpovedali vabilo. Odločitev vodstva… »

Da bi zaščitili pustni karneval, so v Benetkah aktivirali sistem protipoplavnih zapornic

RTV Slovenija 10.02.2024
Oblasti v Benetkah so danes aktivirale sistem zapornic Mose, da bi znamenito mesto v laguni, kjer še do torka poteka tradicionalni pustni karneval, zaščitile pred morebitnimi poplavami. Po podatkih občinskih oblasti bi lahko namreč gladina morja… »

Raziskava: Več kot polovica slovenskih zdravnikov razmišlja o odhodu iz javnega zdravstvenega sistema

Dnevnik 10.02.2024
Raziskava Digital Doctor podjetja Mediately je pokazala, da 85 odstotkov slovenskih zdravnikov skrbi preobremenjenost z delom. Dve petini (40 odstotkov) bi jih razmislilo o selitvi ob ponudbi dela v tujini, več kot polovica (57 odstotkov) pa razmišlja o… »

Program brezplačnih aktivnosti v Lekarni Bistrica

Domžalec 10.02.2024
Lepo vabljeni v Lekarno Bistrica v Mercator center Domžale na številne brezplačne delavnice, meritve, strokovne posvete in preglede. V tem tednu boste lahko prisluhnili predavanju o mitih in resnicah o zdravi prehrani 1. del., opravili meritev glukoze… »

Kip kurenta Marjana Marksla in druga nagrajena dela ptujskega ex-tempore

RTV Slovenija 10.02.2024
V sklopu kurentovanja so na Ptuju odprli razstavo in razglasili nagrajencev letošnje 16. mednarodne likovne nagrade ex-tempore. Z izvirnim kipom kurenta je najbolj prepričal Marjan Marksl, ki je tako prejel glavno nagrado Mestne občine Ptuj. Za nagrade… »

Na prvi tekmi pomladi razočaranje za Olimpijo

Zurnal24 10.02.2024
Nogometaši ljubljanske Olimpije in Rogaške so se v 20. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:2). Ljubljančani, ki bodo spomladi igrali brez najboljšega strelca lige v jesenskem delu Ruija Pedra, ta je odšel v Turčijo, so za… »

Naj bo vitka. Naj odmre

Delo 10.02.2024
Ideologiji poznega socializma in poznega kapitalizma sta si na moč različni. Ena skupna točka pa obstaja. Gre za njun odnos do države. V nadaljevanju preberite: Če je pozni socializem ugotavljal, da bo po logiki zgodovinskega razvoja država odmrla… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem