Arhiv novic 10.02.2024

V Nemčiji bitka ekonomskih konceptov

RTV Slovenija 10.02.2024
Kako spodbuditi in razbremeniti nemško gospodarstvo, ki se z nostalgijo ozira na zlato obdobje preteklega desetletja? V politiki se odvija bojevita razprava. Nemčija, tako na državni kot deželni ravni, pobere zgodovinsko rekordni znesek dohodkov od… »

V okviru afere Katargate osumljena tudi evroposlanka Maria Arena

Delo 10.02.2024
Vpletenost evroposlanke iz vrst socialistov v afero je bila več mesecev predmet ugibanj, a je to vztrajno zanikala. Belgijska policija je preiskavo v okviru afere Katargate razširila na novo osumljenko. V zvezi s škandalom, ki je pred več kot letom… »

Naj živi umetnost, a naj bo apolitična

Delo 10.02.2024
Če velja, da so kulturne institucije braniki naših deljenih vrednot, potem se je zaradi skupne prihodnosti vredno vprašati, kakšni interesi jih usmerjajo. V nadaljevanju preberite: »Nekatere kulturne ustanove umetnike in umetnice očitno nagrajujejo… »

Debitantski album Yeja je izšel pred dvema desetletjema

RTV Slovenija 10.02.2024
10. februarja 2004 je raper Ye še pod imenom Kanye West izdal svoj debitantski studijski album The College Dropout. Pripomogel je k popularizaciji "chipmunk soula", ki vsebuje pospešene vokalne vzorce soul plošč, in rapa, ki komentira družbene… »

Je to naslednik Lewisa Hamiltona pri Mercedesu?

Zurnal24 10.02.2024
Napovedani prestop Lewisa Hamiltona je sprožil nova ugibanja o prihodnosti Micka Schumacherja. Dirkaški svet je pred dnevi zatresla novica o prestopu sedemkrantega svetovenga prvaka Lewisa Hamiltona, ki bi po koncu sezone 2024 zapustil Mercedes in… »

"Mačke, suhe in zalite, plešejo kakor navite": Animirana serija o mačku Muriju dobi peti del

RTV Slovenija 10.02.2024
"Mačja godba brez oddiha, gode, bobna in sopiha." Peti del animirane serije o mačku Muriju se vrti okoli plesa. Premierno bo novo animirano poglavje o mačku zaživelo v Kinodvoru, ob tej priložnosti pa bosta nastopila Klemen Slakonja in Janez Dovč… »

Za izdelavo modela Eifflovega stolpa porabil osem let, zaradi formalnosti skoraj ob rekord

RTV Slovenija 10.02.2024
Francoz Richard Plaud je novi ponosni imetnik rekorda za največji model Eifflovega stolpa, ustvarjenega iz vžigalic. Sicer mu rekorda sprva niso hoteli priznati, a je osemletni projekt, za katerega je porabil več kot 700.000 vžigalic naposled le… »

Pogovor o intimi in intimni negi

Domžalec 10.02.2024
Domžalsko podjetje Tosama je v letu 2023 praznovalo častitljiv jubilej 100. letnico delovanja, ki so ga zaznamovali z velikim izobraževalno-donacijskim projektom poimenovanim »Za zdravje žensk«. Sredstva namenjena praznovanju obletnice so želeli… »

Pravni boj za identiteto ustvarjalca bitcoina

Delo 10.02.2024
Pravna bitka v Londonu vzbuja dvom o identiteti Satošija Nakamota. V nadaljevanju preberite: V sodnih dvoranah Londona se odvija pravni boj, ki bi lahko za vedno razjasnil eno od največjih skrivnosti v svetu kriptovalut – pravo identiteto ustvarjalca… »

Opozorila o pomanjkanju nadzora: številne male kurilne naprave močno škodujejo zdravju

RTV Slovenija 10.02.2024
V zimskih mesecih zrak marsikje močno onesnažujejo male kurilne naprave. Na ministrstvu ocenjujejo, da je v Sloveniji med 80 in 120 tisoč malih kurilnih naprav, ki ne izpolnjujejo predpisanih zahtev o emisijah, zato si prizadevajo poostriti nadzor. Na… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem