Slovenija arhiv novic 10.02.2024

Včasih me skrbi, da naše stališče o Gazi ni dobro razumljeno

Delo 10.02.2024
ZDA ne vidijo druge alternative od rešitve z dvema državama, poudarja Josh Black, posebni svetovalec predsednika Joeja Bidna. V nadaljevanju preberite: V tednu intenzivnih diplomatskih prizadevanj za sklenitev premirja med Izraelom in Hamasom se je v… »

Ukrajinska miss Japonske to ni več

Dnevnik 10.02.2024
Potem ko je postala prva zmagovalka tekmovanja za miss Japonske, ki se je rodila v Evropi, in sicer v Ukrajini, zaradi česar se je v deželi vzhajajočega sonca sprožil pravi val negodovanja, nekaj malega pa tudi podpore, je Karolina Šino zdaj… »

Lov na Celje

Dnevnik 10.02.2024
Ker gre za začetek pomladnega dela prve slovenske nogometne lige, naj bo uvod kratek in se nemudoma lotimo obetajočih se tekem. Začeli bosta ekipi Olimpije in Rogaške. Z. Zeljković je imel na voljo polne priprave in možnost uveljaviti svoje ideje… »

Brez kapetana problem postane že kosilo na letališču

Dnevnik 10.02.2024
Z dvema posamičnima (danes ob 15.15 in jutri ob 15.15) ter super ekipno tekmo (danes ob 23. uri) se v Lake Placidu v ZDA nadaljuje svetovni pokal v smučarskih skokih za moške. Za varovance Roberta Hrgote je prva priložnost, da se navadijo na novo… »

Bikovića odstranili iz serije na HBO

Dnevnik 10.02.2024
Ukrajinsko zunanje ministrstvo je uspelo v svoji nameri, da se znan srbski igralec Miloš Biković, med drugim zvezdnik tudi pri nas izjemno priljubljenih filmov in televizijske serije Južni veter, odstrani iz snemanja uspešne HBO-jeve serije Beli… »

Bidnov spomin kot cokla v kampanji

Dnevnik 10.02.2024
Joe Biden se je izognil obtožbi zaradi odnesenih tajnih dokumentov v času, ko je bil podpredsednik države. Vendar mu je posebni preiskovalec ob tem pripisal, da ima slab spomin. Biden se je odločil to javno zanikati, v nastopu pa spet zamešal… »

Dnevnikovi prispevki zadanejo v črno

Dnevnik 10.02.2024
Anja Hreščak, avtorica prispevka v Dnevniku o ogrevanju v Šaleški dolini, ima povsem prav. Tam se je gradilo veliko energetskih objektov in veljalo je, da je toplotna energija za potrebe ogrevanja stanovanj in hiš skoraj zastonj. To so si enostavno… »

Skoraj polovica bi se vključila v energetsko skupnost

Dnevnik 10.02.2024
Zadnja raziskava o energetski učinkovitosti v Sloveniji je pokazala veliko zanimanje prebivalcev za vključitev v energetsko skupnost, med neugodnimi trendi pa izstopa zlasti področje mobilnosti. Rezultati Raziskave energetske učinkovitosti Slovenije… »

Skrivni sestanki v premierjevem kabinetu

Dnevnik 10.02.2024
Državni sekretar za nacionalni jedrski program je za mnenje o resoluciji o miroljubni rabi jedrske energije vprašal prav tisto odvetnico, ki je hkrati tudi nadzornica državne Gen energije. Družbe, ki ima na področju jedrske energije največje… »

SDH prodaja del parkirne hiše Metelkova

Dnevnik 10.02.2024
Slovenski državni holding prodaja prvo etažo parkirne hiše Metelkova v Kotnikovi ulici v Ljubljani. Izhodiščna cena je nekaj več kot 3,5 milijona evrov, k čemur bo treba prišteti še davek. Kakšen je prihodek od teh parkirnih prostorov, je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem