Arhiv novic 24.04.2024

Bandelj: Nekateri bi zmanjševali izpuste čim hitreje, drugi svarijo pred stroški

RTV Slovenija pred 25 dnevi
"Podjetja so odgovorna svojim lastnikom, trudijo se poslovati najbolj racionalno in ta trgovalna shema je namenjena prav racionalnemu zmanjševanju izpustov toplogrednih plinov skozi daljše časovno obdobje," je v Odmevih dejal Boštjan Bandelj. Z… »

»Nimamo več razlogov za praznovanje prvega maja«

Mladina pred 25 dnevi
IZJAVA DNEVA. "Prvi maj - praznik dela - delavke in delavci izkoristimo za zaslužen počitek in sprostitev. Dan obeležujejo praznovanja, dobro se je in pije. Vsako leto pa imamo delavke in delavci vedno manj razlogov za praznovanje, medtem ko se skrbi… »

»Prepoved splava je vrhunec hipokrizije«

Mladina pred 25 dnevi
IZJAVA DNEVA. "Eden najbolj očitnih znakov razvitega sveta je nadzor rojstev, ki je prinesel večje preživetje otrok in osvoboditev žensk od statusa rodilj ter s tem večjo enakopravnost žensk. Večjo, ne pa še celotne. Skrajni čas je, da dobi… »

Vlada za RTV Slovenija zagotovila 10 milijonov evrov

RTV Slovenija pred 25 dnevi
Potem ko je vlada decembra zavodu nakazala pet milijonov evrov, mu je zdaj namenila še 10 milijonov evrov za financiranje programov narodnosti, je na seji sveta RTV Slovenija dejal predsednik uprave Zvezdan Martić. Kot je dejal, so na seji vlade… »

Na predsedniških volitvah v Severni Makedoniji vodi kandidatka opozicije

Delo pred 25 dnevi
Po 68 odstotkih preštetih glasov vodi Gordana Siljanovska Davkova, na drugem mestu je sedanji predsednik Stevo Pendarovski. Na današnjih predsedniških volitvah v Severni Makedoniji po 68 odstotkih preštetih glasov vodi kandidatka opozicijske stranke… »

Poslovil se je slovenski glasbeni pedagog in kitarist Tomaž Šegula

RTV Slovenija pred 25 dnevi
Pretekli konec tedna je v 84. letu umrl slovenski kitarist, glasbeni pedagog in muzikolog Tomaž Šegula, utemeljitelj slovenske kitaristike. Kot profesor na nekdanji Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani je Šegula zaznamoval življenja… »

Celjski rokometaši pred 20 leti na vrhu Evrope

RTV Slovenija pred 25 dnevi
Pred točno 20 leti so se rokometaši Celja Pivovarne Laško povzpeli na vrh Evrope. "Ob spominih iz tistega časa gredo kocine kar pokonci. Bila je res izjemna sezona," je povedal član zmagovite ekipe Uroš Zorman. Celjska ekipa je že v devetdesetih… »

Znana celotna lista kandidatov SD za Bruselj

Delo pred 25 dnevi
Deveterica še po zadnjo potrditev. Tanje Fajon ni na listi. Potem ko je predlog celotne liste kandidatov in program za evropske volitve potrdilo predsedstvo Socialnih demokratov, ju bo jutri dokončno potrdila volilna konvencija na digitalni seji… »

Očitki ustavnemu sodniku Jakliču zaradi espeja še kar dvigajo prah

RTV Slovenija pred 25 dnevi
Očitki ustavnemu sodniku Klemnu Jakliču glede nezdružljivosti funkcije s statusom samostojnega podjetnika še naprej dvigajo prah. Vrhovno sodišče je leta 2022 odločilo, da sodnik nikakor ne sme imeti espeja, a za ustavne sodnike velja drug zakon… »

UKC Ljubljana: Sama si je vbrizgala estetsko polnilo in oslepela

Zurnal24 pred 25 dnevi
V ljubljanskem kliničnem centru zdravijo mlajšo žensko, ki je po spletu sama kupila dermalno polnilo in si ga tudi vbrizgala nato pa oslepela na eno oko, so poročali v oddaji 24 ur. Ker si je ženska polnilo pred ogledalom vbrizgala neposredno v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem