Arhiv novic 24.04.2024

Novomeška zlata gazela Krka obeležuje 70-letnico delovanja

Dnevnik pred 25 dnevi
Novomeška farmacevtska družba Krka, ki je bila leta 2010 imenovana za zlato slovensko gazelo, obeležuje 70 let delovanja. Odločbo o ustanovitvi Farmacevtskega laboratorija Krka je 23. aprila 1954 izdal takratni Okrajni ljudski odbor Novo mesto, Krka… »

Senzacionalna vrnitev Hirscherja v nizozemsko reprezentanco

Dnevnik pred 25 dnevi
Petintridesetletnik iz Salzburga, ki je leta 2019 končal kariero, si želi nastopiti za Nizozemsko, za državo, v kateri se je rodila njegova mama. Avstrijska smučarska zveza je danes odobrila spremembo države. »Seveda zelo obžalujemo njegovo… »

Tesla: poslovanje slabše, delnica pa krepko gor

Finance.si pred 25 dnevi
Prihodki prvega četrtletja na medletni ravni manjši za desetino, čisti dobiček za polovico, tečaj delnice pa je bil dve uri po objavi višje že za dobro desetino – zakaj?… »

Večina vitamin D kupuje, zdravniki si ga predpišejo

Delo pred 25 dnevi
Med najpogostejšimi desetimi zdravili, ki si ga predpisujejo zdravniki, je kar trikrat vitamin D3. Ni neposrednega nadzora. Zdravniki imajo pravico do 30 osebnih receptov na leto, nanje pa so lani največkrat napisali zdravilo D3. So bili vsi, ki so si… »

Novo življenje za hišo Josipa Pelikana, fotografskega kronista Celja

RTV Slovenija pred 25 dnevi
V Celju bo v četrtek vrata uradno odprla obnovljena Fotohiša Pelikan. Obiskovalci si bodo lahko v avtentičnem okolju ogledali zgodovino fotografske dediščine 20. stoletja. V sklopu enega najobsežnejših projektov, kar so jih izpeljali pod okriljem… »

Gorica po zanesljivem izvajanju enajstmetrovk v finale

RTV Slovenija pred 26 dnevi
Gorica je prvi finalist slovenskega nogometnega pokala. V Novi Gorici je po 11-metrovkah s 6:4 ugnala Beltinci Klimo Tratnjek, potem ko je bilo po rednem delu 1:1. Pri izvajanju 11-metrovk so bili vsi Goričani zanesljivi, nazadnje Luka Marjanac. V tretji… »

TOŽI UKC ZA POL MILIJONA EVROV: Zaradi napačne diagnoze je bil ob testis

Regional pred 26 dnevi
Danes 34-letni moški je pred 11 leti zaradi napačne diagnoze izgubil testis, kar je pripeljalo do fizičnih in čustvenih posledic ter zahtevka za odškodnino v višini skoraj pol milijona evrov. Sodišče je v vmesni sodbi potrdilo utemeljenost tožbe… »

Galski petelini v podaljšku boljši od risov

RTV Slovenija pred 25 dnevi
Slovenska hokejska reprezentanca je v pripravah na bližnje svetovno prvenstvo divizije I v Bolzanu doživela prvi poraz. Risi so klonili v podaljšku, ko je zmago Francozom v prvi minuti podaljška zagotovil Valentin Claireaux. Žana Usa, ki je dobil… »

Nogomet v Sloveniji: število igralcev raste, večajo se prihodki in vlaganja

Dnevnik pred 25 dnevi
Nogometna zveza Slovenije je lani zabeležila rast števila registriranih nogometašev za več kot 20 odstotkov, zaradi uvrstitve na evropsko prvenstvo so zrasli tudi prihodki, kar posledično pomeni tudi večja vlaganja v razvoj nogometa in… »

Portugalska tovarna, kjer se vrstijo generacije delavcev

Finance.si pred 25 dnevi
Daimler Truck tovornjake znamke Fuso na Portugalskem izdeluje že od leta 1964. V tovarni v Tramagalu so v preteklosti nastajali tudi mitsubishiji L 200 pick-up, L 300 van in pajero.… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem