Arhiv novic 24.04.2024

Nad Atene se je zgrnil oblak saharskega peska

RTV Slovenija pred 25 dnevi
Oblaki prahu, ki jih je v torek zanesel veter iz Sahare, so pomračili nebo nad grško prestolnico. Zaradi visokih temperatur in koncentracije prahu je ozračje postalo zadušljivo, oblasti so ljudi z boleznimi dihal pozvale k previdnosti. Po več dneh… »

Yaskawa v Kočevju v tovarno robotov vlaga 32 milijonov evrov

Finance.si pred 26 dnevi
Postavili bodo evropski distribucijski center ter stavbo za inženiring in proizvodnjo robotskih sistemov; 11 milijonov bodo vložili v robotizacijo proizvodnje. (posebna izdaja) PAMETNA INDUSTRIJA Intervju: Z industrijo 4.0 se delavci v proizvodnji… »

Amnesty International svari pred spodkopavanjem mednarodnega prava

RTV Slovenija pred 25 dnevi
Svetovne vlade s spodkopavanjem mednarodnega prava človeštvo potiskajo v novo dobo, v katerem bodo največjo ceno za njihova ravnanja plačali civilisti, glede stanja človekovih pravic v svetu v letu 2023 opozarja organizacija Amnesty International… »

OŠPICE IN OSLOVSKI KAŠELJ SE SPET POJAVLJAJO PRI NAS: Kriv je upad deleža cepljenih otrok, so prepričani pediatri

Regional pred 25 dnevi
Slovenski pediatri in šolski zdravniki so ob začetku svetovnega tedna cepljenja izrazili zaskrbljenost, ker so se zaradi upada deleža cepljenih otrok in mladostnikov tudi v Sloveniji začele spet pojavljati ošpice in v večji meri spet tudi oslovski… »

V EKWB po očitkih iz ZDA o zamudah s plačili podrobneje pojasnjujejo situacijo

Finance.si pred 26 dnevi
Podjetje iz Komende ima po poslovni bazi Dun & Bradstreet slabo bonitetno oceno, a ustanovitelj in direktor Edvard König pravi, da poslovanje v skupini poteka glede na razmere na trgu normalno, v okviru obvladovanja tekoče likvidnosti so v dogovoru s… »

Oranžni zmaji bruhali zmagoviti ogenj

Delo pred 25 dnevi
ACH Volley osvojil še 20. šampionsko zvezdico v državnem prvenstvu. Odbojkarji ACH Volleyja so še 20. postali državni prvaki, potem ko so v tretji finalni tekmi državnega prvenstva za sezono 2023/24 ugnali Calcit Volley s 3:2 (28, -24, 20, -22, 12)… »

Nov energetski zakon: prepoved plina za nove stanovanjske stavbe z letom 2025, drva imamo radi

Finance.si pred 25 dnevi
Še bolj bomo spodbujali obnovljive vire energije in učinkovito rabo energije, črpali bomo EU denar za prestrukturiranje premogovnih regij, občine bodo energetsko prenavljale javne stavbe… »

Kako aprilski evrski PMI vpliva na pričakovanja o obrestnih rezih ECB in kaj govori o nemški recesiji

Finance.si pred 25 dnevi
Po prvih ocenah je vrednost indeksa nabavnih menedžerjev PMI pokazala, da se je aprila evrsko gospodarstvo krepilo. Pogledali smo, kaj se skriva v podrobnostih.… »

Zakaj Furs ne ponuja več podatkov o prevoženih kilometrih uvoženih vozil in kako lahko do njih pridete sami

Finance.si pred 25 dnevi
Brezplačna storitev je porabnikom ponujala vpogled v stanje vozila ob uvozu, med drugim tudi podatek o tem, ali je bilo vozilo v trenutku uvoza poškodovano. Zakaj je bila storitev komaj dve leti po uvedbi odpravljena in kako lahko kupci pridejo do… »

Mesec: Pokojninska reforma bo sprejeta prihodnje leto

Finance.si pred 25 dnevi
"40 let delovne dobe ostaja," je komentiral pokojninsko reformo minister za delo Luka Mesec, o drugih ukrepih ni hotel govoriti… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem