Arhiv novic 24.04.2024

ZIMA 'UJELA' PTICE SELIVKE V ŠKOCJANSKEM ZATOKU: Tako se stiskajo ena k drugi, da bi se ogrele (VIDEO)

Regional pred 25 dnevi
Nenadne vremenske spremembe in padec temperatur niso presenetile samo ljudi. Ptice selivke v takih vremenskih razmerah ne morejo leteti in loviti plena – žuželk, zato čakajo v zavetju. Jata mestnih lastovk se je zatekla na teraso centra za… »

Kdaj Apple Pay dobijo komitenti Nove KBM in SKB

Finance.si pred 25 dnevi
Če bi Nova KBM in SKB že bili združeni konec minulega leta, bi bili po bilančni vsoti druga največja banka, po posojilih pa prva: kje so z združitvijo? "Novih prevzemov v Sloveniji ne načrtujemo," pravi prvi nadzornik Nove KBM Imre Bartalan.… »

Quintana na Giro po etapne zmage v gorah

RTV Slovenija pred 25 dnevi
Kolumbijski kolesar Nairo Quintana (Movistar), ki okreva po marčevski nesreči, je sporočil, da bo nastopil na Dirki po Italiji, ki se bo začela 4. maja. 34-letni Kolumbijec okreva po padcu v zadnji etapi dirke po Kataloniji, a na Giru namerava… »

Na počivališču Lopata neznanec ukradel 25 litrov iz rezervoarja litvanskega tovornega vozila

Savinjsko Šalaške pred 25 dnevi
Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 193 klicev občanov. 58 klicev je bilo interventnih, eden nujen. 15 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 4 s področja mejnih zadev in tujcev, 27 s… »

J. Colarič: Krka kmalu z dvema milijardama prihodkov

Finance.si pred 25 dnevi
V Krki so včeraj s slavnostno akademijo obeležili 70-letnico ustanovitve. Ob tej priložnosti je njen tretji predsednik uprave Jože Colarič povedal: »Krka bo kmalu, v nekaj letih, ustvarila dve milijardi evrov prihodkov. Še naprej bo ostala… »

Kapitalski trgi v letu 2024: v 77 trgovalnih dneh do več kot 9 % donosa

RTV Slovenija pred 26 dnevi
Leto 2024 je leto, ko bo 47 % svetovne populacije sodelovalo na volitvah. V prihodnjih mesecih se bodo zvrstile volitve v Indiji in volitve v Evropskem parlamentu, na ameriški kapitalski trg pa imajo največji vpliv ameriške predsedniške volitve… »

Z recikliranjem in nekaj idejami do novega pohištva

Dnevnik pred 26 dnevi
Ob svetovnem dnevu Zemlje, 22. aprila nevladne organizacije, javne institucije in trajnostno naravnana podjetja še glasneje opozarjajo na različne vidike varovanja našega planeta. Med izdelke, ki velikokrat po nepotrebnem končajo med odpadki, je tudi… »

J. Colarič: Krka kmalu z dvema milijardama prihodkov

Finance.si pred 26 dnevi
V Krki so včeraj s slavnostno akademijo obeležili 70-letnico ustanovitve. Ob tej priložnosti je njen tretji predsednik uprave Jože Colarič povedal: »Krka bo kmalu, v nekaj letih, ustvarila dve milijardi evrov prihodkov. Še naprej bo ostala… »

Revolucionarna kamera s tehnologijo umetne inteligence

Delo pred 26 dnevi
Najnovejši HONOR Magic6 Pro postavlja nov standard fotografije na pametnih telefonih. Ko gre za kamero, HONOR Magic6 Pro premika meje inovacij z najboljšo periskopsko teleobjektivno kamero v svojem razredu s 180 MP, ki združuje vrhunsko tehnologijo… »

Zakaj so špicenkandidati in transnacionalne liste tabu?

Delo pred 26 dnevi
Če bi voditelji držav upoštevali sistem špicenkandidatov, evropske komisije ne bi vodila Ursula von der Leyen, ampak Manfred Weber. Trdnost sistema vodilnih kandidatov na volitvah v evropski parlament (EP) ostaja negotova. Če bi ga voditelji držav… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem