Slovenija arhiv novic 09.05.2024

Gneča na cestah: zaradi praznikov v sosednjih državah ponekod že nastajajo zastoji

Dnevnik 09.05.2024
Zaradi praznika Jezusovega vnebohoda, ki ga danes praznujejo v nekaterih sosednjih državah, in začetka počitnic v delu Nemčije in Češke, se je tudi na naših cestah povečal promet. Največja gneča nastaja na gorenjski avtocesti. Praznik Jezusovega… »

Pirc Musar na pogrebu Mance Košir tudi iz tega osebnega razloga

Zurnal24 09.05.2024
Tega nismo vedeli. Drugega maja je odjeknila vest, da je v 77. letu starosti umrla novinarka in publicistka Manca Košir. Na ljubljanskih Žalah so se od nje poslovili včeraj. Odprtih je bilo kar sedem žalnih knjig, pred katerimi se je naredila ogromna… »

NLB bo v šestih letih podvojila bilančno vsoto

Delo 09.05.2024
Največja slovenska banka predstavlja strategijo, s katero bi do konca desetletja dobiček presegel milijardo evrov. V nadaljevanju preberite: Rast obsega poslovanja bo v prihodnjih letih bolj umirjena, in ne več tako skokovita, kot je bila do zdaj… »

Čakanje na domačo veselico v Pragi že zelo dolgo

Delo 09.05.2024
Na jutrišnji petek uvod v športni praznik na Češkem. Tako kot leta 2015, takrat tudi z risi, tekme svetovnega prvenstva v Pragi in Ostravi. V nadaljevanju preberite: Po uspešni misiji naših risov v Bolzanu je napočil trenutek za osrednje svetovno… »

VINAKOPER PONOVNO NAVDUŠUJE! Letošnji izkupiček na Vinistri so tri zlate in dve srebrni medalji

Regional 09.05.2024
Bučen aplavz je včeraj na podelitvi že 30. mednarodnega vinskega festivala in tekmovanja Vinistra prejela tudi vinska klet Vinakoper. Prihajajoči vikend, 10. in 12. maj, bo Poreč odet v znamenju vin, gosti namreč že 30. jubilejni mednarodni vinski… »

Grkom skrbi povzročata poškodbi bratov Andetokumbo

RTV Slovenija 09.05.2024
Thanasis Andetokumbo bo moral na operacijo ahilove tetive, zaradi česar bo izpustil kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah. Prav tako je vprašljiv nastop Janisa Andetokumba na turnirju, ki bo v Pireju. Grčija je do zdaj le štirikrat zaigrala na… »

POSLEDICE POŽARA NA VODOPIVČEVI HUJŠE, KOT JE SPRVA KAZALO: Družina ostala na cesti (FOTO)

Regional 09.05.2024
Kot smo danes že poročali je v zgodnjih jutranjih urah prišlo do požara v Semedeli, na Vodopivčevi ulici. Poleg štirih avtomobilov in motorja je ogenj zajel tudi hišo, za katero se je izkazalo, da ni več primerna na bivanje. Iz koprske mestne… »

Kakšna bo usoda gotovine v Sloveniji? O vpisu uporabe v ustavo še strokovna skupina.

RTV Slovenija 09.05.2024
Člani ustavne komisije DZ-ja so se na današnji seji strinjali o ustanovitvi strokovne skupine, ki bo razpravljala o vpisu uporabe gotovine v ustavo. To namreč z več kot 56.000 podpisi državljanov zahteva združenje Povezani smo. Glede obravnave… »

V ŠKOCJANSKIH JAMAH NE ŽELIJO REKORDNIH OBISKOV: Spletna prodaja se je izkazala za dobro rešitev

Regional 09.05.2024
V Parku Škocjanske jame opažajo, da želi vedno več obiskovalcev vsaj del prostega časa preživeti v naravi, med prazniki pa je zanimanje za obisk Škocjanskih jam še večje. Včasih je celo preobsežno, zato se je spletna prodaja, ki omogoča tudi… »

Naslovnica nove Mladine / KRIVI ZA VSE

Mladina 09.05.2024
Stranka Levica, ki si v vladi prizadeva za bolj solidarno družbo, postaja tarča napadov z vseh strani. V petek izide nova Mladina! V 19. letošnji številki, ki bo pri prodajalcih časopisov in na naši spletni strani na voljo od petka, 10. maja… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem