Slovenija arhiv novic 09.05.2024

Umetnost brez meja: o ustvarjanju ljudi z izkušnjo migrantstva

RTV Slovenija 09.05.2024
"Vsi priseljenci so umetniki, saj iz nič, iz sanj ustvarjajo življenje in prihodnost. Življenje priseljencev je umetnost v najčistejši obliki." To je zapisala ameriška pisateljica Patricia Engel, tudi sama hči priseljencev. Njena starša sta v ZDA… »

Madžar je oče avtomobilske varnosti

RTV Slovenija 09.05.2024
Odgovor na vprašanje preteklega tedna, ki se je glasilo, kdo je izumitelj zmečkljivih karoserijskih delov, je Béla Barényi, madžarski inženir, ki ga pogosto imenujemo tudi oče avtomobilske varnosti. Zmečkljivi deli so plod serije izumov na drugih… »

Šoštanj: 12-letna učenka si je zaradi nasilja v šoli vzela življenje

Zurnal24 09.05.2024
V Velenju so se včeraj poslovili od komaj 12-letne učenke šoštanjske osnovne šole Karla Destovnika Kajuha. Čez rob naj bi jo prignalo medvrstniško nasilje. Včeraj ni deževalo, ampak je jokalo tudi nebo ob žalostnem pogrebu na pokopališču… »

KPK: Sedenje na dveh stolčkih praviloma ni v javnem interesu

Delo 09.05.2024
Gibanje Svoboda uslišalo manjšinca in naj bi vložilo spremembe zakona o poslancih. Ob tem svarila ... V kratkem, predvidoma v tednu dni, naj bi kljub nekaterim pomislekom v parlamentarno proceduro romal predlog sprememb zakona o poslancih, ki bo, kot… »

PRVA TEKMA XXV. SLOVENSKEGA POKALA V KOPRU: Regate se bo udeležilo 120 tekmovalcev iz različnih slovenskih klubov

Regional 09.05.2024
Kajak kanu klub Žusterna v soboto, 11. maja, organizira tekmo XXV. Slovenskega pokala. Tekmovanje bo potekalo v centru vodnih športov Žusterna. Regata se bo pričela ob 8. uri. Regatno polje bo med Moletom in Badaševico. Mlajši in starejši dečki se… »

Izvisel? Harry v Londonu, kralj pa na zabavi

Zurnal24 09.05.2024
Princ Harry se je vrnil v domovino. Princ Harry je včeraj prispel v London, da bi se udeležil 10. obletnice organizacije za poškodovane vojake Invictus Games, ki jo je pomagal ustanoviti. Na dogodku so ga čakali tudi oboževalci, s katerimi se je z… »

Dušan Jambrošič in njegovih 15 kvadratov

Domžalec 09.05.2024
Dušan Jambrošič (1984), ki že od rojstva živi v Ihanu, na jugu domžalske občine, je morda znano ime bralcem našega portala Domžalec.si, za katerega je Dušan leto dni pisal redne tedenske kolumne. Zagotovo pa ni znano ime na slovenskem knjižnem… »

SKLEP O NAČINU IN POGOJIH PLAKATIRANJA V ČASU VOLILNE KAMPANJE V OBČINI BRASLOVČE

Savinjsko Šalaške 09.05.2024
Občina Braslovče obvešča vso zainteresirano javnost, da so za čas volilne kampanje za volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament, ki bodo dne 9. junija 2024, sprejeli sklep o načinu in pogojih plakatiranja v času volilne kampanje… »

Šok, mnogi bodo razočarani! Ena lepših tenisačic čez noč končala kariero

Zurnal24 09.05.2024
Neverjetno: ena lepših teniških igralk, ki jo je občudoval predvsem moški del teniške javnosti, je obesila lopar na klin, ob tem pa tega ni javno naznanila, ugotavljajo tuji mediji. Najbolj goreči privrženci Italijanke še vedno upajo, da novica o… »

Prometna varnost: Štiri petine najhujših kršiteljev ostane na cesti

Dnevnik 09.05.2024
Sodišča štiri petinam voznikov, ki jim odvzamejo vozniško dovoljenje, naknadno odobrijo odlog odvzema in predpišejo preizkusno dobo, kar pomeni, da lahko vozniki ostanejo na cesti. Na Agenciji za varnost prometa so naročili študijo, kako tovrstne… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem