Slovenija arhiv novic 09.05.2024

"SRCE IN DUŠA PRVE POMOČI": Prvi posredovalci se pripravljajo za zahtevno poletno sezono

Regional 09.05.2024
V primerih nenadne bolezni, kjer je nujna takojšnja zdravstvena pomoč, so prvi posredovalci tisti, ki lahko preprečijo morebitne usodne posledice. Tako so posredovali kar dvakrat tudi med vikendom v koprskem zaledju. Prav vloga prvega posredovanja je… »

Na Viru se bo kmalu odprlo Pasje igrišče

Domžalec 09.05.2024
V mesecu aprilu so se zaključila dela za ureditev pasjega igrišča na Viru, ob rekreacijski poti v bližini kolesarskega poligona. Odprtje igrišča je predvideno konec maja, po zatravitvi. Občina Domžale bo s Pasjim igriščem zagotovila prostor… »

NA SEZNAMU 'NAJBOLJ ISKANIH' V SLOVENSKI ISTRI: Raziskovalci prosijo za pomoč, išče se progasti gož (VIDEO)

Regional 09.05.2024
Prva iskalna akcija progastega goža v slovenski Istri se je pred štirimi leti izkazala za zelo uspešno, letos pa jo je Nacionalni inštitut za biologijo ponovil. Domačine in obiskovalce zato prosijo, da jim pomagajo pri informacijah o pojavljanju te… »

Najobetavnejša imena mlade slovenske umetnosti: predstavijo se nominiranci za nagrado OHO

RTV Slovenija 09.05.2024
V Galeriji P74 vrata odpira razstava nominirancev nagrade skupine OHO 2024. Za nagrado so nominirani Maja Bojanić, Lucija Rosc, Dominik Štibernik in Nežka Zamar. Na dan zaprtja razstave, 28. maja, bo znan tudi letošnji lavreat ali lavreatka. Maja… »

Zelenski / »Če to ni nacizem, kaj je?«

Mladina 09.05.2024
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je obrambo njegove države pred rusko agresijo primerjal z ukrajinskimi prizadevanji za poraz nacistične Nemčije. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je ob današnji obletnici konca 2. svetovne vojne v… »

Mala Opal se je rodila gluha, zdaj sliši

Necenzurirano 09.05.2024
Operacija je trajala vsega 16 minut, deklica, ki se je rodila gluha, pa zdaj ne potrebuje več slušnega vsadka. V Združenem kraljestvu odmeva primer male, komaj 18 mesecev stare Opal Sandy, ki se je rodila popolnoma gluha, zato je morala od rojstva… »

Mati svojega otroka s posebnimi potrebami vrgla v kanal, poln krokodilov

Necenzurirano 09.05.2024
V Indiji je bil konec tedna ubit 6-letni otrok s posebnimi potrebami, potem ko ga je mati vrgla v kanal, kjer redno opažajo prisotnost krokodilov, poročajo svetovni mediji. Grozodejstvo je mati storila po ponavljajočih se prepirih z možem, ki je… »

DANES PRIČAKUJTE GNEČO V SMERI PROTI HRVAŠKI: "Kritičnih" v prometu bo ta mesec še osem datumov, preverite katerih

Regional 09.05.2024
Danes je zaradi praznika Jezusovega vnebohoda pričakovan povečan promet iz tujine proti Hrvaški, so sporočili iz Prometno-informacijskega centra za državne ceste. Zaradi današnjega praznika v Avstriji, Franciji in Nemčiji do 22. ure velja omejitev… »

Učitelj informatike pijan spolno nadlegoval dve mladoletni učenki

Necenzurirano 09.05.2024
BiH pretresa primer spolnega nadlegovanja dveh dijakinj Osnovne šole Ivana Gorana Kovačića v Mrkonjić Gradu. Učitelj informatike naj bi jima pijan ukazal, da se slečeta. V Mrkonjič Gradu v BiH so prijeli učitelja informatike na tamkajšnji osnovni… »

Okoli skalnatega planeta je najverjetneje ozračje

Delo 09.05.2024
Vendar planet 55 Cancri e je peklenski in na njem ni življenja. Raziskovalci so s pomočjo vesoljskega teleskopa James Webb zaznali atmosfero okoli planeta 55 Cancri e, skalnatega eksoplaneta, od nas oddaljenega okoli 41 svetlobnih let. Kot so sporočile… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem