Slovenija arhiv novic 09.05.2024

Požrta obljuba Kosovu zapira vrata Sveta Evrope

Delo 09.05.2024
Posebni Ameriški odposlanec za Balkan Gabriel Escobar je pred slovesom s sedanjega položaja zaostril retoriko. V nadaljevanju preberite: ​Neizpolnjena obljuba o ustanovitvi zveze srbskih občin bi Kosovo lahko stala članstvo v Svetu Evrope, je… »

Prazniki za nov kaos na slovenskih cestah

Zurnal24 09.05.2024
V številnih evropskih državah so se danes množično podali na pot. Četrtkovo jutro je na slovenskih avtocestah zaznamovala gneča. Kolone so nastajale predvsem na štajerski avtocesti, pa tudi na primorski in gorenjski. Malce po 9. uri je na odseku… »

Obupani zaradi deklice Danke: Odgovore naj bi imela ena oseba

Zurnal24 09.05.2024
Po več kot mesecu dni iskanja pristojnim še ni uspelo najti trupla 2-letne deklice Danke Ilić. Resnico o tem, kje je, naj bi poznal le en človek. Odgovora na vprašanje, kje je truplo deklice Danke Ilić, še vedno ni. Kot poroča Blic, naj bi to… »

Utemeljevanje EU zgolj z zgodovino, vojnami in delitvami ne zadošča več

Delo 09.05.2024
Velika ruska agresija na Ukrajino je še posebej očitno pokazala, kako EU zamuja pri vzpostavljanju strateške avtonomije. V nadaljevanju preberite: »Evropa ne bo nastala naenkrat ali v skladu z enotnim načrtom. Gradila se bo z dosežki, ki bodo… »

Zakaj so se prekomerno razrasle alge v Savi Dolinki?

Dnevnik 09.05.2024
Društvo za varstvo okolja Bled je policijo obvestilo o sumu storitve kaznivega dejanja obremenjevanja in uničenja okolja, saj menijo, da bi bilo lahko razraščanje alg v Savi Dolinki posledica izpustov iz centralne čistilne naprave Jesenice. Tam… »

Japonska dovolila ulov brazdastih kitov: Kiti so pomemben vir prehrane

RTV Slovenija 09.05.2024
Japonska je pet let po izstopu iz Mednarodne komisije za kitolov (IWC) napovedala, da bo znova dovolila ulov brazdastih kitov, saj so po besedah Tokia kiti pomemben vir japonske prehrane. Po izstopu iz IWC-ja leta 2019 je Japonska znova dovolila… »

OTVORITEV POLETJA V KOPRU: Prihaja Mokra čista 10ka 2024

Regional 09.05.2024
Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) tudi letos pripravlja enega svojih najbolj prepoznavnih projektov za študente. V sredo, 29. maja, se bo v Centru športov na mivki v Kopru odvijala Mokra čista 10ka 2024. Obljubljajo, da bo… »

Stranki DeSUS in Dobra država vložili skupno listo kandidatov za evropske volitve

RTV Slovenija 09.05.2024
Stranki DeSUS in Dobra država sta vložili skupno listo za evropske volitve, katere nosilec je Uroš Lipušček. Ob vložitvi je poudaril mir kot osrednji gradnik celotne družbe ter prizadevanja proti centralizaciji in povečanju konkurenčnosti EU-ja… »

Potrjeno! Smučarski skoki na pragu velike spremembe

Zurnal24 09.05.2024
Direktor tekmovanj v smučarskih skokih Sandro Pertile je potrdil, da so na sredinem zasedanju FIS komisije za smučarske skoke, ki je potekalo v Sloveniji, razglabljali o veliki spremembi, ki se očitno kmalu obeta v smučarskih skokih. Kot je za… »

Hrvaški prevzem še enega slovenskega podjetja

Delo 09.05.2024
Na slovenski trg je Adria Dental Group vstopila z naložbo v Primadent. Zdaj so prevzeli Dentalni center Kovačič iz Ljubljane. Največja zobozdravstvena skupina v Srednji in Jugovzhodni Evropi Adria Dental Group (ADG) je prevzela ljubljanski Center za… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem