Slovenija arhiv novic 09.05.2024

Pregled leta 2024, I. del: (ne)spregledani slovenski alternativni albumi

RTV Slovenija 09.05.2024
V MMC-ju bomo letos pozorneje spremljali slovenske alternativne glasbene izdaje. Izpostavljamo 15 zasedb, ki so do maja letos vzbudile naše zanimanje in se povzpele nad presežke ne le žanrske kategorije, ampak tudi splošnih glasbenih izdaj. V izogib… »

S psom v hribe odgovorno in preudarno

Domžalec 09.05.2024
Psi so vse pogosteje del družine in njene člane spremljajo tudi na izletih in počitnicah. Med drugim jih lastniki s seboj vzamejo v hribe in gore. Pri tovrstnih preizkušnjah je potrebna velika mera odgovornosti. Cilj mora biti preudarno izbran glede… »

Finski kapetan nokavtiral Kosmatince, Tkachuk spravil na kolena Pastrnaka

Delo 09.05.2024
Hokejisti kluba Florida Panthers so v drugi tekmi polfinala vzhodne konference NHL, ki jo je zaznamoval tudi zvezdniški pretep, z ledu odpihnili Boston Bruins. Hokejisti moštva Florida Panthers so se v drugi tekmi polfinala vzhodne konference NHL… »

Po desetletjih znova našli izgubljeni satelit

Delo 09.05.2024
Z različnimi radarji in senzorji vesoljske agencije in drugi redno spremljajo več kot 27.000 objektov. V tirnicah okoli našega planeta je okoli 9900 delujočih satelitov, če prištejemo še nedelujoče, pridemo do številke okoli 11.500. Še veliko… »

V Madison Square Gardnu spet častijo Brunsona

RTV Slovenija 09.05.2024
Jalen Brunson je popeljal košarkarje New Yorka do druge zmage nad Indiano (130:121) in na pol poti do konferenčnega finala, ki so ga Knicksi nazadnje videli pred 24 leti. Izjemni branilec, ki je na prejšnjih štirih tekmah presegel 40 točk, je tokrat… »

Jack & Joe: Solidni burgerji in malo drugega

Dnevnik 09.05.2024
Čeprav se zdi, da je moda burgerjev in spremljevalne ponudbe že izzvenela, nekaj lokalov s tovrstno ponudbo še dosega lepe rezultate. Med najbolj razprodanimi v Sloveniji je Jack & Joe v Mariboru. Mariborski Lent se zadnjem času korenito spreminja in… »

V avtu, s katerim naj bi povozila malo Danko, (zaenkrat) niso našli sledi njenega DNK

Dnevnik 09.05.2024
V službenem avtu komunalnega podjetja, s katerim naj bi osumljenca pred mesecem in pol zbila dveletno Danko Ilić, (še) niso našli dekličinih bioloških sledi. Analizirali naj bi več kot 500 vzorcev. Čeprav so srbski mediji, ki so se takrat… »

Vancouver v petih minutah odločil prvi kanadski obračun

RTV Slovenija 09.05.2024
S tremi goli v zadnjih desetih minutah so hokejisti Vancouvra v kanadskem polfinalu Zahoda Lige NHL s 5:4 ugnali Edmonton in povedli v seriji z 1:0. Florida je na Vzhodu s 6:1 odpravila Boston in izenačila na 1:1. Vancouver je do 50. minute zaostajal z… »

Pa pri vas doma? Odgovarja Božidar Prevc

Dnevnik 09.05.2024
Kako si zamišljate svoj idealen dom in ali ste uresničili te sanje? Idealen dom je tisti, v katerem se dobro počutiš. In jaz se v svojem domu počutim zelo dobro. Če bi ga ustvarjal še enkrat, bi marsikaj spremenil tako arhitekturno kot z vidika… »

Pri gradnji zamuda, ogroženi so evropski milijoni

Delo 09.05.2024
Večmesečna zamuda je nastala zaradi težavnega sprejemanja odločitev vodstva Unkiza, ugotavlja inženir projekta družba DRI. V nadaljevanju preberite: Utegne se zgoditi, da bo Slovenija ostala brez 70 milijonov evropskih sredstev za gradnjo nove… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem