Slovenija arhiv novic 09.05.2024

Ali bi Slovenija morala priznati Palestino?

Finance.si 09.05.2024
Čeprav Izrael nezakonito zaseda palestinska ozemlja (nekatera je zasedel po tem, ko je bil v preteklosti napaden), njegovi varnostni pomisleki ne temeljijo na fikciji (tako kot ruski), temveč na izkazanih eksistencialnih grožnjah.… »

V viharju trenerskih sprememb odhaja tudi Klemen Bergant

RTV Slovenija 09.05.2024
Po sedmih letih Klemen Bergant ni več trener najboljšega slovenskega alpskega smučarja Žana Kranjca, ki je v tem času dobil srebrno olimpijsko medaljo, v svetovnem pokalu pa 14-krat stopil na stopničke za zmagovalce, dvakrat je tudi zmagal. Daleč… »

SDS v tožbo proti evropski komisiji

Delo 09.05.2024
Evropski poslanec iz vrst SDS Milan Zver je na Splošno sodišče EU vložil tožbo v zvezi z obiskom podpredsednice evropske komisije Věre Jourové. Milan Zver, evropski poslanec iz vrst SDS, je na Splošno sodišče EU vložil tožbo proti evropski… »

Koga voliti na evropskih volitvah? Pri odločitvi lahko pomaga tudi aplikacija Izvoli.eu.

RTV Slovenija 09.05.2024
Inštitut Danes je nov dan je ob dnevu Evrope predstavil aplikacijo Izvoli.eu, s katero lahko volivci preverijo, katera stranka, ki sodeluje na evropskih volitvah, je najbližje njihovim političnim prepričanjem. Uporabniki aplikacije Izvoli.eu se lahko… »

Račun brez krčmarja

Delo 09.05.2024
Za razliko od Tanje Fajon Matjaž Han podpira kandidaturo Tomaža Vesela, kandidata Gibanja Svoboda za evropskega komisarja. Čeprav razprave na organih SD glede Vesela še ni bilo in je predsednikovo stališče v stranki marsikoga presenetilo, pa… »

Leverkusen po zaostanku z 0:2 ostaja neporažen in v igri za trojno krono

RTV Slovenija 09.05.2024
Nogometaši Bayerja iz Leverkusna so se na povratni tekmi polfinala Evropske lige razšli z Romo z 2:2, potem ko so Rimljani že vodili z 2:0. Farmacevti so prvo tekmo v Rimu dobili z 2:0 in se bodo v finalu 22. maja v Dublinu pomerili z Atalanto… »

(intervju) Tomaž Gornik, Better: Uspehe nizamo od Grčije do Walesa

Finance.si 09.05.2024
Better dobil posel pri digitalizaciji zdravstva v Švici. Tomaž Gornik, lastnik in direktor slovenskega podjetja Better, ki pomaga pri digitalizaciji zdravstva po Evropi, v pogovoru med drugim pove, kako jim uspeva na razpisih, kaj dejansko njihova… »

Poljub po koncu ženskega nogometnega prvenstva: sojenje Rubialesu zaradi spolnega napada

Dnevnik 09.05.2024
V Madridu se bo začelo sojenje nekdanjemu predsedniku španske nogometne zveze. Luis Rubiales je obtožen spolnega napada, ker je brez soglasja poljubil špansko nogometno igralko Jenni Hermoso ob podelitvi priznanj na lanskem svetovnem prvenstvu v… »

Pred SMK: "Tiktokfikacija sveta naj bo lekcija vsakemu, ki bo zdaj postavljal digitalno strategijo"

Finance.si 09.05.2024
Mark Adams pravi, da je spoštovanje in razumevanje sposobnosti umetne inteligence (in področij, kjer sploh ni uporabna) glavni dejavnik, na katerega se morajo danes osredotočiti podjetja za zmage v prihodnosti.… »

Opomnik za čas po prvem maju

Finance.si 09.05.2024
Smo vso delavsko zakonodajo stoletje gradili zato, da je ne bomo več uporabljali? Tudi po 1. maju se moramo kdaj spomniti na to.… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem