Arhiv novic 10.05.2024

»Bilo me je strah za življenje«

Gorenjski glas 10.05.2024
Tako je na sodišču povedal obtoženec za poskus uboja lanskega oktobra v Medvodah. Ljubljana – Ta teden se je na ljubljanskem okrožnem sodišču začelo sojenje 24-letnemu Luku Bohnecu iz Goričan, ki ga tožilstvo obtožuje poskusa uboja, ker naj bi… »

Tečemo za Asjine sanje

Gorenjski glas 10.05.2024
V torek, 14. maja, bo minilo 11 let, odkar je Asja zaradi srčnega zastoja umrla med treningom pri teku okoli Blejskega jezera. Bled – Pod okriljem Osnovne šole prof. dr. Josipa Plemlja Bled bo v soboto, 11. maja, z začetkom ob 16. uri potekal… »

"Všeč mi je rdeča glazura": hudičevska keramika Nicka Cava, zgodba o Hudiču od zibelke do groba

RTV Slovenija 10.05.2024
Nick Cave se uveljavlja tudi kot vizualni umetnik, zapisan mali keramiki. Po njegovih besedah se keramična serija The Devil - A Life (2020–22) osredotoča na "idejo odpuščanja, idejo, da je v lepoti moralna vrlina. To je neke vrste tehtanje naših… »

Kako izboljšati sistem vajeništva?

Savinjsko Šalaške 10.05.2024
Danes je potekala nujna seja Odbora za izobraževanje, znanost in mladino, posvečena izboljšanju sistema vajeništva v Sloveniji, ki je bila sklicana na zahtevo poslanske skupine SDS. Poslanka Alenka Helbl je na seji podrobno predstavila aktualno stanje… »

Od petka do petka: ta "kratki" pred zajtrkom, ukradeni backi in drama zaradi cigaret

Dnevnik 10.05.2024
V tokratnem pregledu neobičajnih novic s področja črne kronike poročamo o vozniku, ki so ga policisti v istem dnevu obravnavali kar trikrat, o najstnici in gospodu, ki sta bila za volanom tako pijana, da verjetno sploh nista vedela, kje sta, o… »

ENA VEČJIH NALOŽB DO LETA 2030: Podpisana pogodba za novo stavbo Fakultete za vede o zdravju v Izoli

Regional 10.05.2024
Univerza na Primorskem je v četrtek s podjetjem IMP podpisala pogodbo o izdelavi projektne dokumentacije za novo stavbo fakultete za vede o zdravju ob izolski bolnišnici. Elaborat IMP je bil izbran med dvema prijavljenima na ponovljeni javni natečaj. V… »

Zala vas vabi na kavo!

Savinjsko Šalaške 10.05.2024
Njena kampanja bo potekala po celotni Sloveniji, s tako imenovanimi mobilnimi kavarnami, na katerih bodo delili brezplačno kavo, čaj in limonado. Lepo vabljeni, da jo obiščete na lokacijah v vaši bližini:… »

PO OBJESTNI VOŽNJI USTAVIL IN ZAČEL UDARJATI PO DRUGEM AVTU: Nato poškodoval še notranjost policijskega vozila

Regional 10.05.2024
Policisti so blizu Novega mesta pridržali 48-letnega voznika, ki je ogrožal drugega voznika in udarjal po njegovem vozilu. Zaradi neupoštevanja ukazov policistov so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ta pa je s kršitvami nadaljeval in… »

Zaradi prisotnosti žužkov s trgovskih polic umaknili jajčne testenine

Necenzurirano 10.05.2024
Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin potrošnike obvešča o še enem odpoklicu živila. Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani izvajalca dejavnosti Pekarna Baškovč d.o.o., Vrhnika obveščena o… »

"Seks brez jasnega soglasja je posilstvo"

Zurnal24 10.05.2024
Amnesty International Slovenije (AIS) začenja osveščevalno kampanjo Ja pomeni ja, v kateri opozarjajo, da spolni odnos brez jasnega soglasja pomeni posilstvo. Vsaka oseba mora sama sprejemati odločitve glede telesne nedotakljivosti, so poudarili na… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem