Arhiv novic 10.05.2024

Tristan Rigler: Otroci in mladostniki ne ločijo več med realnim in digitalnim svetom

RTV Slovenija 10.05.2024
V Velenju so v sredo pokopali 13-letno deklico, ki je storila samomor. Okoliščine še niso znane, saj policija še zbira dokaze. Podan je sum na medvrstniško nasilje. Klinični psiholog Tristan Rigler opozarja, da kot družba potrebujemo več empatije… »

Hamas: Pogajanja z Izraelom so se vrnila na začetek

RTV Slovenija 10.05.2024
Palestinsko gibanje Hamas je sporočilo, da je Izrael z zavrnitvijo predloga o premirju v Gazi pogajanja med sprtima stranema vrnil na začetek. Izraelski vojni kabinet je medtem odobril širitev operacij v Rafi na jugu Gaze. Hamas je v izjavi za javnost… »

Vau, ta naravni pojav je že viden tudi iz Slovenije

Zurnal24 10.05.2024
V določenih predelih Slovenije bo že danes ponoči spet moč občudovati severni sij. Spodnjo fotografijo nam je poslala bralka iz Postojne. "Posodobljene napovedi Centra za napovedovanje vesoljskega vremena in NOAA napovedujejo nastanek močnejše… »

Šokantni prizori, Đoković obležal, zadeli so ga v glavo

Zurnal24 10.05.2024
Novak Đoković je med podpisovanjem avtogramov prejel boleč udarec. Na teniškem turnirju v Rimu je Novak Đoković po prepričljivi zmagi nad kvalifikantom Corentinom Moutetom zapuščal igrišče, ko ga je med podpisovanjem avtogramov v glavo zadel… »

Predlog liste vložila tudi Piratska stranka, a brez zadostnega števila podpisov

RTV Slovenija 10.05.2024
Piratska stranka je vložila predlog liste za evropske volitve, čeprav ni zbrala zadostnega števila podpisov. Za kandidaturo bi jih potrebovali 1000, zbrali pa so 903 podpise. Razlog vidijo v vladi, ki ni "zagotovila normalnega delovanja upravnih enot"… »

Đokovića pokosila plastenka

Delo 10.05.2024
Najboljši teniški igralec na svetu Novak Đoković je na teniškem turnirju v Rimu doživel bizarno nesrečo. Najboljši teniški igralec na svetu Novak Đoković je na teniškem turnirju v Rimu doživel bizarno nesrečo. Potem ko je po zmagi nad… »

Poskusi atentatov kot pandemija covida

Delo 10.05.2024
Polkovnika osumljena pripravljanja umora Volodimirja Zelenskega. V nadaljevanju preberite: Kar nekaj pomembnih razrešitev z najvišjih položajev se je zgodilo v Kijevu. Ena je povezana z domnevnim poskusom atentata na predsednika Volodimirja Zelenskega… »

RAI se opravičuje za razkrite rezultate s premočno zmago Izraela

RTV Slovenija 10.05.2024
Italijanska javna radiotelevizija RAI se je opravičila, ker je po pomoti razkrila izide glasovanja v polfinalnem izboru Evrovizije, za kar je okrivila tehnično napako. RAI je v odjavni špici po četrtkovem polfinalu razkril "delne izide glasovanja", ki… »

Čehi po kazenskih strelih boljši od Fincev

RTV Slovenija 10.05.2024
Na Češkem se je začelo svetovno prvenstvo elitne divizije. Najbolj napeto je bilo v O2 Areni v Pragi, kjer je Češka pred 17.413 gledalci premagala Finsko z 1:0 po kazenskih strelih. 65 minut sta mreži mirovali. Trd in bojevit obračun se je po… »

Prvo leto po kronanju Karla III.: Bolezen kralja in princese ter vzpon Camille

Dnevnik 10.05.2024
Mineva prvo leto od kronanja novega britanskega kralja Karla III., v katerem se je zgodilo malo ali nič pričakovanega, pa veliko nepričakovanega. Kronanje je bilo v westminstrski opatiji v Londonu 6. maja lani. To starodavno državno-versko svečanost… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem