Arhiv novic 10.05.2024

Kibernetski napadi državnih akterjev in kriminalcev se stopnjujejo

Delo 10.05.2024
V članicah Nata se sprašujejo, kdaj in pod kakšnimi pogoji bi ruski kibernetski napad sprožil člen, ki napad na članico obravnava kot napad na zavezništvo. V nadaljevanju preberite: Medtem ko se ruski kibernetski napadi na zahodne države kar… »

Jahja Sinvar: Glavna izraelska tarča

Delo 10.05.2024
Glavni načrtovalec napada na Izrael in partner v izraelskih vojnih zločinih v Gazi. V nadaljevanju preberite: Leta 2011 so izraelske oblasti v zameno za pet let zajetega vojaka Galida Šalita izpustile 1027 palestinskih zapornikov. Med njimi je bil tudi… »

Obleganje univerz

Delo 10.05.2024
Koncentrični krogi zlorabe koncepta pravice do samoobrambe se širijo. V nadaljevanju lahko preberete: Univerza v škotskem Glasgowu je starodavna institucija. Deluje 573 let. Od začetka letošnje pomladi jo vodi Ghassan Abu Sittah. Na rektorskih… »

Na derbiju bo Olimpijo vodil kar športni direktor Goran Boromisa

RTV Slovenija 10.05.2024
Olimpija se je pred večnim derbijem z Mariborom razšla s trenerjem Zoranom Zeljkovićem. Njegovega naslednika še ni našla, v soboto v Ljudskem vrtu pa bo na klopi sedel kar športni direktor Goran Boromisa. "Po prekinitvi sodelovanja z Zoranom… »

Ah, ta leta!: Mi smo družina

RTV Slovenija 10.05.2024
Družine, naj so majhne ali velike, jedrne, razširjene ali sestavljene, so za nekatere miren pristan, za druge središče viharja. Včasih so bile družine z veliko otroki nekaj običajnega, danes so precejšnja redkost. V studiu oddaje Ah, ta leta… »

Kočan alias Dec se je odpravil po opravkih v Španijo

Necenzurirano 10.05.2024
Ob prazni zatožni klopi se je v začetku tedna nadaljevalo sojenje zaradi zasega rekordnih 300 kilogramov heroina v koprskem pristanišču pred šestimi leti. Pet let po aretacijah dveh od štirih obtoženih so v sodni dvorani ponovno prebirali izpovedi… »

Slovo znanega pisatelja, ki je preživel nacistično taborišče Auschwitz

Zurnal24 10.05.2024
V 96. letu starosti je v četrtek umrl pisatelj, prevajalec, novinar, pedagog, dramaturg in diplomat Ivan Ivanji, so za srbsko tiskovno agencijo Tanjug potrdili pri beograjski založbi Laguna. Po poročanju portala Deutsche Welle v srbskem jeziku je umrl… »

Pred nekaj dnevi objavil ta žalostni selfie, sedaj je Bieber sporočil to novico

Zurnal24 10.05.2024
Pred nekaj dnevi je Justin Bieber oboževalce prestrašil s to fotografijo, sedaj pa je sporočil lepo novico. Pevec Justin Bieber je že večkrat javno spregovoril o svojih zdravstvenih težavah. Zvezdnik je pred leti zbolel za boreliozo. "Ljudje so… »

Dosedanji predsednik ruske vlade Mišustin po Putinovem predlogu ostaja na položaju

RTV Slovenija 10.05.2024
Mihaila Mišustina je ruska duma na predlog predsednika Vladimirja Putina znova potrdila za predsednika vlade. Za Mišustina je glasovalo 375 poslancev, 57 se jih je vzdržalo, nihče od poslancev pa ni glasoval proti. Kot narekuje zakon, je vlada… »

Kakšna je resnica o bralnih navadah v domžalski občini? #Ajdapiše

Domžalec 10.05.2024
Da Ajda piše, ve že kar veliko Domžalčanov, saj kolumne objavljam že več kot štiri leta. Malce manj ljudi pa ve, da Ajda predvsem rada bere. Sedaj pa dovolj naslavljanja s tretjo osebo in naj pojasnim idejo o branju v naši občini. Sama berem že… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem