Arhiv novic 10.05.2024

OB ZAKLJUČKU GLEDALIŠKE SEZONE: V koprskem hramu kulture izjemno dejavni na mednarodnih odrih (FOTO)

Regional 10.05.2024
Ob zaključku gledališke sezone so v koprskem hramu kulture izjemno dejavni na mednarodnih odrih. Zasedba Dnevnika Ane Frank se je te dni mudila v Novem Sadu v Vojvodini, kjer je otvorila 3. novosadske gledališke igre. Del igralske zasedbe pa se nahaja… »

Libanon: Se izraelska vojska uri za invazijo?

Dnevnik 10.05.2024
Izraelska vojska izvaja urjenja v primeru izbruha večje vojne na meji z Libanonom, so danes sporočile izraelske oborožene sile. Rezervisti se na severu države usposabljajo za bojne operacije znotraj Libanona, kjer so izraelske sile danes v čezmejnem… »

Pod razvpito Šmarno goro tudi za pariške OI

Delo 10.05.2024
Naslednji teden na EP v slalomu na divjih vodah v Tacnu boj za odličja, med favoriti tudi Slovenci. V nadaljevanju preberite: V prekrasnem vremenu v Ljubljani, kakor je bilo v petek, prija izlet na Šmarno goro. Ta je znana tudi po aferi oziroma sporu… »

Dogajale so se stvari, ki si jih Zoran Zupančič zagotovo ni zaslužil

Delo 10.05.2024
Nika Prevc z mislimi pri prihajajočih šolskih in športnih izzivih. Veliki kristalni globus varno počiva v škatli. Trenerska menjava jo je slednjič presenetila. V nadaljevanju preberite: Kje je bilo dobro vidno, da Nika Prevc ne počiva na lovoriki… »

Poplave na jugu Brazilije zahtevale že več kot sto žrtev

RTV Slovenija 10.05.2024
Južno brazilsko zvezno državo Rio Grande do Sul je znova zajelo deževje, ki je ta teden sprožilo katastrofalne poplave, v katerih je skupno do zdaj umrlo že 113 ljudi. Zaradi neurij in poplav, ki so prizadeli zvezno državo ob meji z Urugvajem in… »

Kitajska in Madžarska podpisali obsežen sporazum o sodelovanju na filmskem področju

RTV Slovenija 10.05.2024
Kitajskega voditelja Ši Džinpinga je ob obisku Madžarske spremljala tudi delegacija iz kitajske filmske uprave, ki jo vodi Mao Ju. Ta je z vodjo madžarskega filmskega inštituta Csabo Kaelom podpisala sporazum o sodelovanju držav na filmskem… »

Simptomi so atipični

Gorenjski glas 10.05.2024
Ob svetovnem dnevu pljučne hipertenzije Društvo za pljučno hipertenzijo Slovenije poudarja relativno slabo razumevanje te bolezni tako med splošno javnostjo kot med družinskimi zdravniki. Posledično se postopek diagnosticiranja bolnikov podaljšuje… »

Vlomi v hiše, avtomobile

Gorenjski glas 10.05.2024
Kranj – Policijska uprava Kranj poroča o več vlomih, ki so jih obravnavali v zadnjih dneh. Jeseniški policisti so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, enako tudi škofjeloški. V slednjem vlomu si je storilec prisvojil denar in nakit. Kranjski… »

Zasebnih vrtcev morda sploh ne bo več

Necenzurirano 10.05.2024
Starši otrok vključenih v zasebne vrtce morajo pokriti razliko do polne cene bivanja v vrtcu, 85% pa mora pokriti občina. Občine si že leta prizadevajo za ukinitev financiranja zasebnih vrtcev, v Združenju zasebnih vrtcev Slovenije pa so proti… »

Na območju Nove Gorice pes ugriznil petletnega otroka

Necenzurirano 10.05.2024
Včeraj se je podivjano obnašal pes, ki je kar skozi ograjo ugriznil petletnika. Pes je skozi ograjo dvorišča uspel stegniti gobec, pokazati zobe in ugrizniti petletnega otroka. Do napada je prišlo v popoldanskih urah. Otrok je k sreči utrpel zgolj… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem