Arhiv novic 10.05.2024

DA BO LOČEVANJE ODPADKOV ŠE BOLJ UČINKOVITO: Marjetica Koper uvaja mobilne ekološke točke z večprekatnim zabojnikom

Regional 10.05.2024
Po dobrih rezultatih v krajevnih skupnostih Gračišče, Gradin, Sveti Anton in dveh lokacijah v Pobegih – Čežarjih, Šmarjah, Hrvatinih, ter Škofijah, Dekanih, Zazidu, Škocjanu in Markovcu, je Marjetica namestila večprekatni zabojnik, ki… »

Brez evropskih milijonov bi bile posledice poplav še hujše

Delo 10.05.2024
V zadnjih dvajsetih letih smo za protipoplavne ukrepe dobili več kot 270 milijonov evrov evropskih sredstev. V nadaljevanju preberite: Slovenijo je avgusta lani prizadela najhujša ujma v zgodovini. Podivjane vode so rušile vse pred seboj, odnašale… »

NOVI OKUSI SLADOLEDA V CAFÈ CENTRALU: Od veganskih in premium okusov do senzacije leta 2024

Regional 10.05.2024
S toplimi dnevi se ponovno vrača tudi vaša najljubša hladna razvada. V Cafè Centralu je spet na voljo edinstveni, hišno pripravljen sladoled. Z obsežnim izborom, ki vključuje veganske, mlečne in premium okuse ter sladolede brez sladkorja, Cafè… »

Robotove sanje

RTV Slovenija 10.05.2024
So filmi, ki povedo vse brez ene same izgovorjene besede – Robotove sanje so tak film. V vzdušje newyorških 80. let prejšnjega stoletja umeščena animirana zgodba o osamljenosti, prijateljstvu, pravzaprav o vseh odtenkih nekega odnosa s čarobnostjo… »

Papež Frančišek razglasil 2025 za sveto leto

RTV Slovenija 10.05.2024
Papež Frančišek je ob prazniku Jezusovega vnebohoda leto 2025 razglasil za sveto leto za katoličane po vsem svetu. Glavna tema bo upanje v svetu, ki ga pretresajo konflikti. Frančišek je v četrtek pri slovesnem obredu v baziliki svetega Petra v… »

SRČKASTA PLAVUT DELFINA: Ta obiskovalec našega morja še nima imena; kaj predlagate? (FOTO)

Regional 10.05.2024
Delfini, ki so pogosti obiskovalci Piranskega zaliva in ki jih preučuje društvo Morigenos, skozi življenje pridobivajo po telesu brazgotine in zareze, ki nastanejo pri medsebojnih interakcijah med igro ali boji. Morigenos te njihove spremembe skrbno… »

ČAS JE ZA NOVA ZNANJA: Univerza na Primorskem organizira tečaje za pridobivanje raznih veščin

Regional 10.05.2024
Tudi v mesecu maju Center za vseživljenjsko učenje Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem (UP PEF) vabi na tečaje in dogodke za pridobitev novih znanj ter veščin, ki se bodo izvedli v okviru Tedna vseživljenjskega učenja 2024. V sredo, 15… »

Mladinski pohod na Limbarsko goro

Domžalec 10.05.2024
Limbarska gora (773 m) se nahaja severovzhodno od Moravč. Z vrha je lep pogled na okoliške vrhove, v lepem vremenu pa se vidijo tudi Kamniške in Savinjske Alpe. Na vrhu stoji cerkev Svetega Valentina in gostinski lokal. Ob cerkvi pa je prijeten travnik… »

V Sloveniji 200.000 žensk brez izbranega ginekologa

Zurnal24 10.05.2024
Ginekologi opozarjajo, da je zdravstvena oskrba žensk v Sloveniji ogrožena. "Še imam svojega ginekologa!? Kaj pa moja hči, vnukinja ...?" se v javnem pismu sprašujejo slovenski ginekologi in ginekologinje. "Slovenija je ena redkih držav na svetu… »

Za konec črnega niza se je Dončić zahvalil košarkarskim bogovom

Delo 10.05.2024
Slovenskemu zvezdniku se je odvalil kamen od srca, Luka Dončić je spet začel zadevati za tri točke in popeljal Dallas do zelo pomembne zmage v Oklahomi. V nadaljevanju preberite: Z nasmehom olajšanja in dvignjenima rokama je Luka Dončić pogledal… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem