Arhiv novic 10.05.2024

V ognjenih zubljih umrlo kar 700 prašičev, okoli 1000 so jih rešili

Necenzurirano 10.05.2024
Na prašičji farmi v bližini Dietersdorfa na avstrijskem Štajerskem je v četrtek zvečer izbruhnil požar. Posledice so katastrofalne. Uslužbenci prašičje farme so nekaj pred 20. uro zavohali, da se je nekaj žge. Ugotovili so, da je zagorelo v… »

Fascinantna zgodba o resničnosti sanj in negotovosti konkretnega

Delo 10.05.2024
V Firencah so predstavili mednarodno koprodukcijo na podlagi del Fernanda Pessoe v režiji Boba Wilsona. V nadaljevanju preberite: Prejšnji četrtek zvečer je bilo v veliki dvorani gledališča Teatro della Pergola v Firencah nekaj zelo jasno… »

30 dni do volitev: Evrovizija, alternativni obraz evropske integracije

Delo 10.05.2024
V najnovejšem novičniku Evropa izbira o najbolj gledanem nešportnem dogodku na svetu in njegovem doprinosu k povezovanju stare celine. Do evropskih volitev je 30 dni. Še preden bodo Evropejci junija povabljeni na volišča, bodo ta teden v Malmöju… »

Tun iz konzerve – ne preveč zdrava malica

Delo 10.05.2024
Koristi uživanja malih rib prevladujejo nad morebitnimi tveganji, previdnost pa pri količini in pogostosti uživanja velikih rib pa tudi lignjev. Prebivalci Slovenije zaužijemo premalo rib, ki so vir biološko visokovrednih beljakovin, maščob… »

Odprtje retrospektivne fotografske razstave INKOGNITO

Goriški portal 10.05.2024
PODOBNI ČLANKI PRIKAŽI VEČ ČLANKOV TEGA AVTORJA ANKETA NOVA GORICA OD TU IN TAM. Odprtje retrospektivne fotografske razstave INKOGNITO Goran Antlej Vila Bartolomei, Solkan, 18. 5. 2024 ob 18.00 Glasbeni nastop: Damir Avdić Ko boste vstopili v prvo… »

Razstava mame in hčerke v domžalski Galeriji navdušila obiskovalce

Domžalec 10.05.2024
»Tako izgleda, ko se skupne slikarske razstave lotita mama in hči, pa da ne bi bilo pomote: ne slikata skupaj in niti od daleč ne razmišljata v isto smer. Čeprav zgledi »vlečejo«, se je to med njima dogajalo samo na osebni in družinski ravni… »

Stanovanje skušal oropati, ko je bila lastnica doma

Dnevnik 10.05.2024
Nepridiprav je včeraj popoldan v centru Ljubljane poskušal oropati stanovanje, ko je bila lastnica dejansko doma. Pobegnil je praznih rok. Okoli pol pete ure včeraj zvečer je moški skušal oropati stanovanje v središču Ljubljane. »Neznani storilec… »

Grad Rajhenburg se pridružuje Noči utrdb, ki se odvija v več kot 40 evropskih mestih

RTV Slovenija 10.05.2024
Grad Rajhenburg v Brestanici, ki spada med najpomembnejše srednjeveške grajske arhitekture na Slovenskem, se letos prvič pridružuje Noči utrdb, ki se bo odvila v več kot 40 mestih v šestih evropskih državah. Grad je bil kot Reichenburch prvič… »

Pet slovenskih imen med rekordnimi 709 novimi člani Evropske filmske akademije

RTV Slovenija 10.05.2024
Evropska filmska akademija je kot nove člane ob dnevu Evrope sprejela rekordnih 709 filmskih ustvarjalcev iz 44 držav, ki bodo lahko glasovali za evropske filmske nagrade. Med njimi je tudi pet ustvarjalcev oziroma strokovnjakov iz Slovenije. Evropski… »

»Slovensko priznanje Palestine pomeni neko politično dejanje, ki ga svet opaža«

Mladina 10.05.2024
IZJAVA DNEVA. "Mislim, da je že sama napoved priznanja resno opozorilo, da jo priznavajo tudi države, ki so bile skrajno rezervirane do vsega tega. Slovenija, odkar je bila vzpostavljena, ni zmogla energije, da bi priznala Palestino, ki je že takrat… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem