Slovenija arhiv novic 10.05.2024

Vnetljivi vladni predlogi: direktorji morajo biti najbolje plačani

Dnevnik 10.05.2024
Vladna pogajalska skupina je sindikalistom predstavila predvideni dvig plač direktorjev v javnem sektorju. Dvigi bi bili od 22- do 61-odstotni, zato da bi bile direktorske plače vsaj za razred višje od podrejenih zaposlenih. Pogajanja o prenovi… »

Zelenski po začetku ruske ofenzive v Harkovu: "Pripravljeni smo"

RTV Slovenija 10.05.2024
Ruske sile so v petek zgodaj zjutraj začele kopensko ofenzivo v oblasti Harkov na severovzhodu Ukrajine in blizu obmejnega mesta Vovčansk napredovale v notranjost. Kijev je tja že poslal vojaške okrepitve, da bi zaustavili napredovanje ruske vojske… »

Približno 200.000 žensk ostaja brez izbranega ginekologa

RTV Slovenija 10.05.2024
Ginekologi in ginekologinje so na vlado, ministrstvo za zdravje, zdravniško zbornico in predsednico države naslovili pismo, v katerem opozarjajo na težavne razmere v primarni ginekologiji. "Zgodba o uspehu se lahko spremeni v njeno nasprotje,"… »

Tragedija: v enem najbolj prestižnih mest na svetu avtobus zapeljal v reko

Zurnal24 10.05.2024
Tragedija v mestu prestiža. V nesreči avtobusa v ruskem Sankt Peterburgu so danes umrle najmanj tri osebe, so sporočili pristojni organi. Potniško vozilo je zletelo z mostu v starem mestnem središču in pristalo v reki, kjer je nato hitro potonilo… »

60 milijonov na Eurojackpotu je zadela družina iz Mengša

Dnevnik 10.05.2024
Glavni dobitek v vrednosti 60 milijonov evrov, ki je bil konec aprila izžreban v igri na srečo Eurojackpot, je zadela družina iz Mengša, je potrdil tamkajšnji župan Bogo Ropotar. »Lani nas je zadela nesreča, letos nas je objela sreča,« je dejal… »

Vremenska napoved: Izkoristite vikend, naslednji teden nas čaka ...

Zurnal24 10.05.2024
Maj bo vremensko očitno zelo pester mesec. Takšno vreme lahko pričakujemo konec tedna, ki je pred vrati. Pred nami je jasen dan, z najvišjimi dnevnimi temperaturami od 19 do 23 °C, na Primorskem do 25 °C. Medtem ko bo na Primorskem pihala šibka… »

#video 107. Dirka po Italiji: Prošnje Ganne niso zalegle, Pogačar najboljši tudi v kronometru

Dnevnik 10.05.2024
Slovenski kolesar Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je na dirki po Italiji etapno zmago v kronometru povečal svoje vodstvu v skupnem seštevku na dve minuti in 36 sekund. Svoj zadnji kronometer je Pogačar odpeljal lani avgusta na svetovnem prvenstvu v… »

ZAHTEVA ZDRAVNIKOV: Napad nanje med delom naj se kvalificira kot posebno kaznivo dejanje

Regional 10.05.2024
V Zdravniški zbornici Slovenije danes začenjajo zbirati 5000 podpisov volivcev za vložitev predloga zakona o spremembi kazenskega zakonika z vzpostavitvijo kaznivega dejanja napada na zdravstvenega delavca, ko ta izvaja zdravstveno obravnavo… »

Pri sečnji dreves umrl 28-letnik

RTV Slovenija 10.05.2024
Na območju Kočevja je pri sečnji dreves v četrtek zjutraj umrl 28-letni moški. Pri podiranju je nanj padlo deblo in pri tem je bil tako hudo poškodovan, da je na kraju umrl, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Po do zdaj zbranih obvestilih… »

Evrovizija: Nove informacije o finalu, nekateri bi rekli, da ima Raiven smolo

Zurnal24 10.05.2024
Prva bosta na oder stopila Marcus & Martinus, predstavnika Švedske. Včeraj smo dobili še zadnje finaliste letošnjega Eurosonga, sedaj pa je že znan vrstni red nastopajočih v jutrišnjem finalu. Raiven bo nastopila kot dvaindvajseta. Ji bo številka… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem