Arhiv novic 11.05.2024

Novi projekt Matije Solceta – ko celjske zgodovinske ulice postanejo ustvarjalna prizorišča

RTV Slovenija 11.05.2024
V Slovenskem ljudskem gledališču v Celju bo nocoj premiera avtorskega projekta 3JA! Matije Solceta, nekakšne sodobne odisejade oz. ustvarjalne ture, ki umetnike in gledalce poveže v raziskovanju Celja. Gledalci se bodo na pot po Celju odpravili v… »

Na Obrežju azilnemu domu znova odločno rekli ne: "Policija ne obvladuje meje"

RTV Slovenija 11.05.2024
Krajani Brežic so se na mejnem prehodu Obrežje znova zbrali na protestnem shodu proti izpostavi azilnega doma, ki jo želi tam urediti vlada. Opozorili so, da azilni dom ne sodi v tamkajšnji prostor, in napovedali, da bodo vztrajali pri svojih… »

Portret zakoncev Arnolfini je dobil nov okvir

RTV Slovenija 11.05.2024
Portret zakoncev Arnolfini, mojstrovina Jana van Wycka, spada med večje atrakcije zbirke, ki jo hrani Narodna galerija v Londonu. Zato ne preseneča, da menjava okvirja na slavni sliki, ki je v galeriji od leta 1842, ni ostala neopažena. Menjava… »

Težave Muskovega Neuralinkovega možganskega vsadka

Necenzurirano 11.05.2024
Januarja letos je podjetje Neuralink, ki je v lasti Elona Muska, v možgane prostovoljca tetraplegika Nolanda Arbaugha implantiralo možganski vsadek velikosti kovanca, ki mu omogoča, da je lahko z mislimi premika računalniški kurzor. Sedaj so… »

Macron ima posebno željo glede Mbappeja

Delo 11.05.2024
Francoski predsednik bi rad izvrstnega napadalca gledal na poletnih olimpijskih igrah v Parizu. Francoski predsednik Emmanuel Macron je danes izrazil upanje, da bi njihov nogometni zvezdnik Kylian Mbappe v svojem novem klubu, ki bo po vsej verjetnosti… »

V severni afganistanski provinci v poplavah umrlo več kot 200 ljudi

RTV Slovenija 11.05.2024
V Afganistanu je v hudourniških poplavah, ki so jih v petek v severni pokrajini Baglan povzročile obilne padavine, umrlo več kot 200 ljudi. Afganistanske oblasti, ki rešujejo prizadete in poškodovane, so razglasile izredno stanje v državi… »

Poostren nadzor ROADPOL v naslednjem tednu

Domžalec 11.05.2024
Naslednji poostren nadzor ROADPOL bo potekal od 13. maja do 19. maja 2024, svari Obrtna zbornica Domžale. Preverjali bodo tehnično stanje vozil, dimenzije, težo, čas vožnje in počitka. Potekal bo nadzor tovora, spremnih dokumentov in tahografa… »

Psihiater v postopku izredne odpovedi

Delo 11.05.2024
Vodstvo ustanove se ni odzvalo, psihiater Kastelic zadeve (še) ne komentira. V nadaljevanju preberite: Kastelic je na Psihiatrični kliniki Ljubljana zaposlen od leta 1985. Kaj je šlo tako zelo narobe, da se je vodstvo odločilo proti njemu sprožiti… »

Kobayashi priznal, da ga je bilo na smrt strah

Zurnal24 11.05.2024
Japonski skakalni zvezdnik je opisal svoje občutke ob rekordnem podvigu na Islandiji. Japonski smučarski skakalec Ryoyu Kobayashi je bil s strani domače smučarske zveze izbran za najboljšega športnika pretekle zimske sezone. Odločitev ni… »

#cestni alarm: Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Dnevnik 11.05.2024
Zastoj je na primorski avtocesti med Uncem in Logatcem proti Ljubljani, zamuda znaša 15 minut. Okvara vozila ovira promet na štajerski avtocesti pred počivališčem Zima proti Mariboru. V Ljubljani poteka prireditev, predvidoma do 13. ure bodo zaprte… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem