Arhiv novic 11.05.2024

Bergerjeva predstava Levitan – primer Vitomil Zupan zaživi tudi v portoroškem Monfortu

RTV Slovenija 11.05.2024
Vitomil Zupan je bil politični zapornik z najdaljšim stažem v Sloveniji v obdobju socialistične Jugoslavije. Po izpustu iz zapora se ni želel vrniti na položaj, na katerem bi bil del sistema, ampak je do smrti delal kot svobodni umetnik. Na podlagi… »

Ali Izrael ni bil izključen, ker je glavni pokrovitelj in partner Evrovizije izraelsko podjetje?

RTV Slovenija 11.05.2024
Zakaj lahko Izrael s svojo agresijo v Gazi sodeluje na Evroviziji, Rusija pa je bila takoj po invaziji v Ukrajini izključena? EBU pravi, da je zadeva "zapletena", a težko se je ogniti temu, da je glavni pokrovitelj izbora izraelsko podjetje. Podjetje, o… »

ALUO je izrazil podporo in solidarnost s "krvavečim palestinskim ljudstvom"

RTV Slovenija 11.05.2024
Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (UL ALUO) je izrazila "podporo in solidarnost palestinskemu ljudstvu, nad katerim izraelska država izvaja genocid". Ob tem je vlado pozvala, da takoj prizna Palestino kot neodvisno… »

"Na Vzhodu potnik ni zgolj turist. Ima celo sveto konotacijo."

RTV Slovenija 11.05.2024
Bosansko-hercegovski publicist Hamza Ridžal ima rad potovanja. Na svilno pot, dolgo 24.000 kilometrov proti Kitajski, se je odpravil s prijateljem v 20 let starem avtomobilu. "Na Vzhodu potnik ni zgolj turist. Takoj ko zapustite velika mesta Turčije… »

Več kot 800 običajnih Slovencev prejme od države 300 evrov na mesec

Zurnal24 11.05.2024
Čeprav njihovo delo ne pritegne toliko pozornosti kot delo rednih policistov, so tudi pomožni policisti tisti, ki prostovoljno pomagajo pri vsakodnevnem opravljanju nalog policijskih enot. V Sloveniji jih je danes več kot 800. Po podatkih policije je… »

Mlada slovenska karateistka v dvoboju za bron ugnala svetovno (pod)prvakinjo

Delo 11.05.2024
Zala Maria Žibret na evropskem prvenstvu v Zadru navdušila s tretjim mestom v športnih bojih. Žlahtna kovina tudi za parakarateistko Diandro Bekčić v katah. Slovenski karate je bogatejši za dve (bronasti) kolajni na evropskih prvenstvih. Že… »

Ste videli severni sij? Za zaspance bo danes nova priložnost

Domžalec 11.05.2024
Vijolični in rdeči odtenki so preteklo noč obsijali nebo. Aurora borealis je bila vidna vse do jutra v številnih delih sveta. Za tiste, ki ste jo prespali, boste ta pojav, nenavaden za Slovenijo, lahko znova videli nocoj. Tokrat sicer ne bo tako… »

Tako je Nole reagiral po incidentu z bidonom, ki mu je priletel v glavo

Zurnal24 11.05.2024
Srbski teniški as je videl duhovito plat neljubega dogodka. Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je na turnirju v Rimu dobil svoj prvi dvoboj, po njem pa je med odhodom iz stadiona podelil nekaj avtogramov, ko ga je v glavo zadel bidon. Prvi igralec… »

Gorica v sklepni del 2. SNL in finale pokala z novim trenerjem

RTV Slovenija 11.05.2024
Miran Srebrnič ni več samostojni glavni trener Gorice, saj člansko ekipo prevzema Nenad Stojaković, dosedanji trener mladinske ekipe Partizana Beograd. Novogoričane čakata zadnja dva kroga 2. SNL in nato 24. maja finale pokala Slovenije proti… »

Balearski otoki nad alkoholizirane zabave tudi s štetjem incidentov po narodnostih

RTV Slovenija 11.05.2024
Španski Balearski otoki dodatno omejujejo poulično popivanje in čolne za zabave, da bi tako zatrle alkoholizirano dopustovanje na turističnih območjih. Zaostritve bodo veljale za priljubljene destinacije žurerskih dopustnikov, kot sta Playa de Palma… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem