Arhiv novic 11.05.2024

"Iskreno pisanje izvira samo iz jeze"

RTV Slovenija 11.05.2024
Mlada črnogorska avtorica Tijana Rakočević je tudi aktivistka za pravice žensk in spolnih manjšin v Črni gori. Patriarhalne družbe ne vznemirja samo njena odkritost, ampak tudi dejstvo, da piše v črnogorskem jeziku. "Uporaba črnogorščine je… »

IMATE PODJETNIŠKO IDEJO? Le še nekaj dni za prijavo v program PONI

Regional 11.05.2024
Le še do 15. maja je čas, da se odločite za prijavo in se vključite v 2. skupino projekta Podjetno nad izzive - PONI obalno-kraška, kjer boste pridobili znanja s področja trženja, računovodskega in pravnega vidika vodenja podjetja ter še mnogo… »

Tepeš stopil v velike čevlje

Dnevnik 11.05.2024
Slovenska ženska skakalna reprezentanca A je pod novim vodstvom začela priprave na novo sezono, ki bo imela vrhunec v Trondheimu na Norveškem, kjer bo nordijsko svetovno prvenstvo. Novi selektor Jurij Tepeš ima ob sebi prenovljeno in pomlajeno… »

Na Štajerskem evforija, v Ljubljani labirint

Delo 11.05.2024
Danes ob 20.15 v razprodanem Ljudskem vrtu dvoboj Maribora in Olimpije za 2. mesto na lestvici in večni prestiž. V nadaljevanju preberite: Domača prvenstvena sezona se bliža koncu, današnje predzadnje kolo pa prinaša veliki derbi Maribora in… »

Na ministrstvu vedo, zakaj še niste kupili električnega avta

Zurnal24 11.05.2024
Slovenci smo povsem zatajili pri začrtani strategiji in zelenem prehodu, kar se tiče električnih vozil. Trenutni trendi ne kažejo, da bi se vsaj približali cilju iz leta 2017. Statistični urad RS je pred kratkim objavil podatek o električnih… »

Šef Forda priznal, kako zelo se je opekel z elektriko

Zurnal24 11.05.2024
Fordov vrhovni šef je nenavadno iskreno priznal, da njihovo podjetje korenito spreminja pristop do električnih avtomobilov, saj si nočejo več privoščiti zavoženih projektov. Do nedavnega je bil Ford med avtomobilskimi proizvajalci eden največjih… »

"Zjutraj se zbujamo ob njihovem vreščanju"

Zurnal24 11.05.2024
Vrane kot prodorna živalska vrsta, ki so si v mestu našle gostoljubno okolje. Z vsakim letom postajajo številčnejše in za prebivalce vse bolj moteče. Kaj sledi? Sive vrane so vselej zanimiva tema, ki je aktualna predvsem takrat, ko prebivalcem… »

Na takšni gredi bodo zelišča in začimbnice najbolje uspevale

Zurnal24 11.05.2024
Prihajajo dnevi, ko bomo na grede sadili in sejali večino začimbnic in zelišč. Uredite jim prav poseben prostor, na katerem bodo uspevale še bolje kot do zdaj. Izdelajte spiralno gredo. Začimbnice in zelišča lahko sadimo na grede med druge… »

Ob bogastvo naj bi ga speljala v prozorni tančici, sodišče pa takole

Zurnal24 11.05.2024
Na sojenju Rolandi Hribar zaradi poskusa goljufije, oderuštva in izneverjanja se je zgodil velik preobrat. Štiriinsedemdesetletni Peter Okorn naj bi v preteklosti podedoval milijonsko bogastvo, ne toliko v denarju, kot v zemljiščih v Vesci v občini… »

Kaj se je zares dogajalo na ladji, na kateri sta bila tudi Golob in Gaber

Zurnal24 11.05.2024
Križarjenje, poimenovano Kruzić, je bilo pravo družinsko doživetje, ki je že pred odhodom navdušilo goste, ki so se sami preimenovali v Kruziće. Da sta premier Robert Golob in njegova partnerka nedavne praznike preživela na križarki, smo že… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem