Arhiv novic 11.05.2024

Živi spomeniki burne zgodovine zadnjega stoletja

Delo 11.05.2024
Portoroške vile: Monografija predstavlja 42 izstopajočih objektov – Konec 19. stoletja se je v Portorožu razbohotila turistična gradnja. Stare portoroške vile so premalo ovrednoteni dragulji slovenskega Primorja, saj se šele dobrih sto let od… »

Račji taksi

Dnevnik 11.05.2024
Mark Engel je diplomirani biolog, ki od sredine lanskega leta vodi postajo za divje ptiče Društva za zaščito narave v Berlinu. V njej največkrat zdravijo divje ptiče, ki so se poškodovali ob trku z avtomobilom ali oknom ali pa so kremplje na njih… »

Grozljivo: med uro športne vzgoje vrstniki hoteli posiliti 11-letnico

Zurnal24 11.05.2024
Srbski mediji so se danes razpisali o grozljivi zgodbi iz naselja Malo Crniće. Vrstniki so se kar med uro športne vzgoje spravili na 11-letnico, a izkazalo se je, da je to le vrhunec večmesečnega trpinčenja. Kot danes poroča srbski Blic, je v… »

Mašine ne moremo kar naprej gnati, ker bo crknila

Delo 11.05.2024
Da delavci izgorevajo, ni njihova krivda, ampak krivda gospodarske situacije, ki je v tem našla vir dodane vrednosti, pravi Ivan Mitrevski. V nadaljevanju preberite: Ko sta mi v istem tednu prišli v roke dve zelo različni knjigi z zelo prepoznavnimi… »

Dorothea Wierer: Čas je za nov začetek

Delo 11.05.2024
Italijanska biatlonska zvezdnica prek družbenih omrežij sporočila odločitev glede svoje prihodnosti. Italijanska biatlonska zvezdnica Dorothea Wierer se je v minuli zimi spopadala s številnimi zdravstvenimi težavami. Zaradi njih je že po… »

Zastraženi Malmö čaka novega evrovizijskega zmagovalca. Bo to Hrvaška?

Delo 11.05.2024
Razdvojenost v odnosu do Evrovizije, ki ima sicer na Švedskem nemalo privržencev, je zaznati tudi v multikulturnem Malmöju. Ko smo pred časom v Delu pripravljali prispevek o evrovizijskih oboževalcih, je eden izmed njih vsakoletni dogodek opisal kot… »

Pogačar se posmehuje njihovi absurdnosti: "Danes grem nag"

Zurnal24 11.05.2024
Vodilni kolesar na dirki Tadej Pogačar se je z duhovito napovedjo norčeval iz modnega zapleta na dirki po Italiji. A svoje obljube ni izpolnil. Najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar je nasmejal sledilce na družbenih omrežjih z napovedjo, da se bo… »

V času vojne je enotnost najpomembnejše orožje

Delo 11.05.2024
V senci 20. obletnice vstopa v EU zaznamujemo tudi dve desetletji članstva v Natu. Kako svojo prihodnost v zavezništvu vidi Slovenija in kako Finska? V nadaljevanju preberite: Potem ko se je po koncu hladne vojne zdelo, da je Evropi zavladal trajen mir… »

Iz Amerike se je preselila v Slovenijo, navdušuje nas s ...

Zurnal24 11.05.2024
Po nekaj letih se je vrnila v Slovenijo in si tu ustvarila tudi družino. Jean McCollister se je v Sloveniji prvič znašla poleti 1985, ko nas je obiskala kot prostovoljka v delovni brigadi. V tem času je čistila pašnike, ki so bili takrat zaradi… »

Veselje v Občini Mengeš ob rekordnem dobitku Eurojackpota

Domžalec 11.05.2024
Župan Bogo Ropotar je potrdil, da je dobitnik 5+2 prav iz Občine Mengeš. Od 60-milijonskega skupnega dobitka bo občini pripadlo devet milijonov evrov, kar bo skoraj podvojilo letošnji letni proračun. To pa je seveda več kot dobrodošlo za občino… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem