Arhiv novic 11.05.2024

Če zmaga Izrael, Loreen zagrozila s tem

Zurnal24 11.05.2024
Zapletom ni konca. Trenutno poteka eden najbolj napetih evrovizijskih večerov v zgodovini, ki si ga bomo zapomnili po diskvalifikaciji nizozemskega predstavnika Joosta Kleina in protestov zaradi nastopa izraelske predstavnice Eden Golan. Lanska… »

Nenavaden oblak: Vidite, kar vidijo številni?

Zurnal24 11.05.2024
Pojavil se je ravno v času predvolilne kampanje ... Ljudje trdijo, da so na nebu videli obraz nekdanjega predsednika Donalda Trumpa. Je to morda prihajajoča kampanja, se šalijo. Zgornja slika prikazujejo obraz v oblakih, razcepljen z zlato sončno… »

Dnevni horoskop za nedeljo, 12. maja 2024

Zurnal24 11.05.2024
Nikar ne odreagirajte na osebnem področju takoj, raje počakajte, da se zadeve same skristaliziraj, ter da tudi za vas posije ugoden sončni žarek upanja. Dan bo obarvan s toplino in prijetnimi mislimi ter z vonjem po iskreni ljubezni. V negativnem… »

Jerca Legan z zvezdnico svetovnega kova

Zurnal24 11.05.2024
Antropologinja, publicistka in igralka se je podala v produkcijske vode. Svetovno znana angleška pevka in tekstopiska Becky Hill, ki je med drugim z Davidom Guetto ustvarila hit Remember, je za snemanje najnovejšega videospota izbrala lepote naše… »

Če bo le lahko, bo Dončić igral v Pireju, pomagati želi tudi Čančar

RTV Slovenija 11.05.2024
Po generalni skupščini Fiba Europe, ki je bila v Portorožu, je predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec spregovoril tudi o moški reprezentanci in prihajajočih olimpijskih kvalifikacijah, ki bodo v Pireju. Med 2. in 7. julijem bo… »

Spomin na padec bombnika. Pirc Musar: Želim si, da bi živeli v miru, žal ni tako.

RTV Slovenija 11.05.2024
Ob 80. obletnici strmoglavljenja ameriškega bombnika B-17 so danes v Andražu nad Polzelo pripravili spominsko slovesnost, poimenovano Dan slovensko-ameriškega prijateljstva. Slavnostna govornica je bila predsednica Nataša Pirc Musar. Tovrstne… »

Foto: Delavec Giovanni tragično smrt dočakal v vetrni turbini

Necenzurirano 11.05.2024
V hudi nesreči v Italiji je med deli na vetrni turbini umrl 33-letni delavec. Padel je z višine 112 metrov. Tragedija se zgodila v bližini kraja Salemi na zahodu Sicilije. Tam ob cesti, ki vodi proti obalnem mestu Trapani, gradijo več vetrnih turbin… »

Geologinja trdi, da je našla lokacijo, kjer je Leonardo naslikal Mono Lizo

RTV Slovenija 11.05.2024
Geologinja in umetnostna zgodovinarka Ann Pizzorusso je prepričana, da je našla odgovor, ki so ga iskali številni strokovnjaki – kraj, po katerem naj bi Leonardo da Vinci naslikal ozadje slavne Mone Lize. Kot pravi, je Leonardo naslikal območje… »

Arsenal prihaja v Manchester, City v London; bo Dortmund poravnal račune?

Delo 11.05.2024
V Italiji poteka napet lov za Evropo, v Nemčiji je zanimivo v boju za obstanek, v Angliji pa je še vedno dosegljiva tudi glavna nagrada. Ponekod po Evropi za razburjenje skrbi lov za naslovom prvaka, drugod je vroče v boju za obstanek med elito, v… »

Nikomur ne koristi, da je prisiljen v izbiro med ZDA in Kitajsko

Delo 11.05.2024
Wang Huiyao je ustanovitelj in predsednik Centra za Kitajsko in globalizacijo (CCG). V nadaljevanju preberite: Slovenska politična delegacija je sredi aprila na Kitajskem zadnji delovni postanek opravila v prostorih Centra za Kitajsko in globalizacijo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem