Arhiv novic 11.05.2024

Šeško zadel že na šesti zaporedni tekmi, Leipzig s točko potrdil četrto mesto

RTV Slovenija 11.05.2024
Benjamin Šeško je na tekmi predzadnjega kroga Bundeslige dosegel edini gol za Leipzig, ki je remiziral z Werderjem iz Bremna (1:1). Spodrsljaja ni unovčila dortmundska Borussia. Mainz je odpravil finaliste Lige prvakov kar s 3:0. Rdeči biki so tako… »

Pri Olimpiji razjasnili ozadje spora z nekdanjim trenerjem

Zurnal24 11.05.2024
Ljubljančani so prek uradne spletne strani posredovali natančen pregled nesoglasij z nekdanjim trenerjem Albertom Riero, s čimer želijo javnosti naliti čistega vina in dopolniti dosedanje medijsko poročanje o tej temi. Zapis Olimpije objavljamo v… »

Francoski predsednik z javnim apelom Real Madridu

Zurnal24 11.05.2024
Francoski predsednik Emmanuel Macron je na Real Madrid naslovil prošnjo v zvezi z nastopom Kyliana Mbappeja na prihajajočih olimpijskih igrah v Parizu. Francoski predsednik Emmanuel Macron je izrazil upanje, da bi francoski nogometni zvezdnik Kylian… »

Evrovizija: zdaj je jasno, zakaj je Nizozemec 'popenil' in bil diskvalificiran

Zurnal24 11.05.2024
Nizozemska televizija je v izjavi za javnost pojasnila, kaj se je v četrtek zgodilo v zaodrju polfinala Evrovizije, da je na podlagi tega eden od favoritov za zmago Joost Klein dobil najhujšo mogočo kazen - izključitev. Izključitev nizozemskega… »

Video: od Švedske do Avstrije in vsi ritmi vmes – oglejte si znova "razred 2024"

RTV Slovenija 11.05.2024
Že dolgo (ali sploh še nikoli?) nismo videli tako posebne Evrovizije, tudi če se omejimo le na glasbene sloge, saj je ponudila za vsak okus nekaj, od klasičnih poppesmi do trših zvokov, folka in celo popolnoma edinstvenega žanra. V velikem finalu so… »

Narava ponudila še eno možnost!

Zurnal24 11.05.2024
Znova velika verjetnost, da bomo tudi v Sloveniji priča izredno redkemu naravnemu pojavu severnemu siju. Sončev izbruh tolče po satelitih. Poročali smo, da se je včeraj in v noči na soboto tudi marsikje v Sloveniji videl severni sij. Gre za pojav… »

#video Evrovizijska stavnica: vodi Hrvaška, sledi ji Izrael, Sloveniji ne kaže preveč dobro

Dnevnik 11.05.2024
Evrovizijske stavnice letos napovedujejo zmago Hrvaški, sledi ji na veliko presenečenje, sploh zaradi dogajanja v zadnjih dneh - množični protesti in nasprotovanja njenemu nastopu - Izrael, na tretjem mestu je Švica. vir… »

V Gruziji 50.000 protestnikov znova nasprotovalo zakonu o tujih agentih

RTV Slovenija 11.05.2024
Okoli 50.000 protestnikov je v soboto mirno korakalo po ulicah gruzijske prestolnice Tbilisi in s tem izražalo nasprotovanje t. i. ruskemu zakonu, kot so poimenovali zakon o tujih agentih. Premier Irakli Kobakhidze nasprotovanje pripisuje zavedenosti… »

Vnetljivi vladni predlogi: direktorji morajo biti najbolje plačani

Dnevnik 11.05.2024
Vladna pogajalska skupina je sindikalistom predstavila predvideni dvig plač direktorjev v javnem sektorju. Dvigi bi bili od 22- do 61-odstotni, zato da bi bile direktorske plače vsaj za razred višje od podrejenih zaposlenih. Pogajanja o prenovi… »

#video Tekmovanje za pesem Evrovizije: v senci protestov in incidentov

Dnevnik 11.05.2024
V švedskem Malmöju se je nocoj začel veliki finale 68. tekmovanja za pesem Evrovizije. Zmagovalec bo predvidoma znan v nedeljo okoli 1. ure zjutraj. Švedska prestolonaslednica Victoria je ob začetku iz predsedniške palače v Stockholmu vsem… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem