Arhiv novic 06.06.2024

Svet Evropske centralne banke znižal obrestne mere za 0,25 odstotne točke

RTV Slovenija 06.06.2024
Evropska centralna banka je po pričakovanjih prvič po skoraj petih letih znižala obrestne mere, in sicer za 0,25 odstotne točke. Omilitev denarne politike se zdi svetu Evropske centralne banke glede na razvoj dogodkov primerna. O nadaljnjih… »

Boston na krilih Browna in Porzingisa zanesljivo dobil uvodno finalno tekmo

RTV Slovenija 06.06.2024
Košarkarji Bostona so z odlično predstavo na prvi tekmi finala Lige NBA premagali Dallas s 107:89. Luka Dončić je bil najboljši strelec srečanja v TD Gardnu s 30 točkami, a ni imel razigranih soigralcev. Celticsi so udarno odprli tekmo, prvo… »

Industrija pijač proti dvigu DDV-ja na sladke pijače

RTV Slovenija 06.06.2024
Združenje industrije pijač vlado poziva, naj umakne predlog za zvišanje davka na dodano vrednost na sladke pijače z 9,5 na 22 odstotkov. Meni, da se zaradi tega ne bo prodalo manj pijač, pojavile pa se bodo slabše in zato cenene. "Namesto da bi se… »

#intervju Kristjan Čeh, metalec diska: Lažje je nekoga loviti, kot biti favorit

Dnevnik 06.06.2024
Za slovensko atletiko se vrhunec evropskega prvenstva v Rimu obeta že uvodni dan, ko bo danes dopoldan najprej v kvalifikacijah v metu diska tekmoval Kristjan Čeh, ob 21. uri pa ga bržčas čaka še finale. Kar trije izmed deseterice najbolje… »

Prostovoljno gasilsko društvo Jarše – Rodica praznuje 60 let delovanja!

Domžalec 06.06.2024
V soboto, 8. junija 2024, bo veselo v Srednjih Jaršah pri Domžalah. Gasilci in gasilke Prostovoljnega gasilskega društva Jarše-Rodica prirejamo gasilsko veselico ob 60 letnici delovanja društva. Pričnemo ob 17. uri s parado in slavnostnim prevzemom… »

Razvojni preboj SIJ Acroni: gredo na trg elektropločevin za pogonske motorje e-vozil

Finance.si 06.06.2024
V največji slovenski jeklarni postavljajo tretji poslovni steber, ki bo prinesel 300 milijonov evrov prihodkov na leto in večjo maržo. V SIJ Acroni na Jesenicah so danes slavnostno odprli 18-milijonsko naložbo, s katero so prenovili linijo za toplotno… »

Slovenski avtotrg v maju – stabilna prodaja osebnih avtov, rast dostavnikov in nov upad za električne

Finance.si 06.06.2024
Tržni delež električnih avtomobilov se je maja zmanjšal na 5,8 odstotka, lani je bil nad osem odstotkov.… »

Gorenje: Po prestrukturiranju občutna rast prihodkov in dobička

Finance.si 06.06.2024
Zadnja tri leta presega dve milijardi evrov prihodkov in zadnji dve leti posluje z dobičkom. Televizorji iz velenjske tovarne v Evropi zasedajo vse večji tržni delež.… »

Minister Boštjančič o slabi finančni pismenosti odločevalcev, o pomoči zavarovalnicam in o nevestnih podjetjih

Finance.si 06.06.2024
Iz zavarovalniških vrst prihajajo ideje o novih namenskih dajatvah za državo, ki bi ob naravnih katastrofah prevzela tveganja oziroma krila škodo; Klemen Boštjančič obljublja ustanovitev delovne skupine za iskanje novih zavarovalniških pravil ob… »

Česar vašega najstnika v šoli ne učijo o financah, ga naučimo mi na poletni finančni šoli za najstnike

Finance.si 06.06.2024
Najstniki se bodo na letošnji poletni finančni šoli med drugim učili o investiranju, podjetništvu, davkih, kako upravljati svoj prihodek in kako izbrati pravo kariero zase. Da bi vašim najstnikom zagotovili uspešno prihodnost, je nujno, da usvojijo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem