Slovenija arhiv novic 06.06.2024

Foto: Furs zaplenil za skoraj milijon evrov ponaredkov

Necenzurirano 06.06.2024
Mednarodna carinska operacija Pirati 2 je obrodila sadove. Finančna uprava RS (Furs) je zasegla za skoraj milijon evrov ponaredkov. Furs je v mednarodni operaciji s pomenljivim imenom Pirati 2, ki je potekala maja, sodeloval z več državami članicami… »

Nov risoroman išče odgovor na vprašanje: Kako seksati feministično?

RTV Slovenija 06.06.2024
O feminizmu je javno govora več kot kadar koli prej – kljub temu pa naša življenja, natančneje: spolna življenja – " pogosto ostajajo enako neraziskana in polna seksističnega bulšita kot pred desetletji", ugotavlja britanska ilustratorka Flo… »

Župnijski dan: Romarji upanja

Domžalec 06.06.2024
V nedeljo, 2. junija 2024, je potekal že četrti župnijski dan z naslovom »Romarji upanja«. Srečanje smo pričeli s kratko predstavitvijo pritrkovalske skupine, ki jo vodi gospod Tone Lebar. Sledila je sveta maša v rokovnjaškem gozdiču, kjer so… »

Dr. Leonida Zalokar: Starši nasilnežev vse pogosteje ne ukrepajo

Dnevnik 06.06.2024
Neukrepanje staršev ob nasilju otrok je po opažanju direktorice Strokovnega centra Planina dr. Leonide Zalokar zadnje čase čedalje pogostejše. »Šole bi v takšnih primerih morale stopiti v stik s centri za socialno delo, ki bi morali presoditi, ali… »

Matjaž Turel: Poškodba je gotovo zajedla v Vingegaardovo kondicijsko pripravo

RTV Slovenija 06.06.2024
Ali bo Jonas Vingegaard branil zmago na kolesarski Dirki po Franciji? To je vprašanje, ki že več kot dva meseca zanima kolesarski svet – vse od množičnega padca velikih na Dirki po Baskiji, kjer si je Danec zlomil ključnico, rebra in si predrl… »

NASILJE V DRUŽINI, PRETEP V OLMU: Sestra zagrabila brata, 43-letnik pa palico

Regional 06.06.2024
Sežanski policisti so včeraj obravnavali družinski prepir. 52-letni ženska je na svojega brata kričala in ga žalila ter ga z rokami prijela za oblačila in potisnila k tlom. Izdan ji je bil plačilni nalog. Koprski pa so ob 16.17 morali posredovati… »

Dan D ali največja kopenska, pomorska in letalska operacija 2. svetovne vojne

RTV Slovenija 06.06.2024
Pred 80 leti je nad obalami Normandije potekala največja kopenska, pomorska in letalska operacija - izkrcanje na tisoče zavezniških vojakov, da bi prevesili tehtnico vojne na svojo stran. To je bil dogodek, ki so ga okupirana ozemlja močno… »

S tovrstnimi težavami se srečuje kar desetina svetovnega prebivalstva

Necenzurirano 06.06.2024
Neplodnost se opredeli, kadar poskusi zanositve, s pogostimi, nezaščitenimi spolnimi odnosi, trajajo vsaj eno leto, a brez uspeha. Lahko je posledica bodisi ženskih bodisi moških dejavnikov, mnogokrat celo v kombinaciji, včasih pa vzrok sploh ni… »

Poroka na prvi pogled: Kristijan Bogar pokazal svojo novo izbranko

Zurnal24 06.06.2024
V šovu je povedal, kje jo je spoznal. Instagram Šov Poroka na prvi pogled se je srečno končal le za Rudija in Marjetko, Jerneja in Marko pa sta sklenila, da ostaneta prijatelja. Kot vemo, je bila Jerneja v šovu najprej poročena s Kristijanom, a so… »

Pogrešan je Dragan Dakić iz Ljubljane. Ga je kdo videli?

Domžalec 06.06.2024
Policisti Policijske postaje Ljubljana Moste so bili obveščeni, da svojci pogrešajo 67-letnega Dragana Dakića iz Ljubljane. Ker z do sedaj izvedenimi ukrepi ni bil najden, policisti naprošajo javnost za informacije. Dragan je visok okoli 170 cm… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem