Slovenija arhiv novic 06.06.2024

Na 80. obletnici dneva D dva nepričakovana gosta

Zurnal24 06.06.2024
Na obali francoske Normandije bo osrednja slovesnost ob 80. obletnici dneva D, množičnega izkrcanja zavezniških vojakov, ki je prineslo preobrat v drugi svetovni vojni. Pričakujejo številne visoke goste, vključno s predsednikom ZDA Joejem Bidnom in… »

Dončić po izpolnitvi otroških sanj namerava še z reprezentanco v Pariz

RTV Slovenija 06.06.2024
V mislih Luke Dončića je že olimpijska zgodba slovenske reprezentance, a še prej 25-letnega Ljubljančana čaka boj za največjo košarkarsko lovoriko – šampionski prstan Lige NBA. Devet let je minilo, odkar je Dončić debitiral v članski ekipi… »

ŽELITE STABILNO IN DINAMIČNO DELO? Priložnost za mesarja v KZ Agraria

Regional 06.06.2024
Kmetijska zadruga Agraria Koper (KZ Agraria), priznana po svoji kakovostni ponudbi in odličnih storitvah, išče novega člana ekipe za delovno mesto mesarja v lucijski poslovalnici. Če imate strast do dela z mesom, uživate v svetovanju kupcem in… »

Audi je želel štirikolesni pogon poimenovati carat

RTV Slovenija 06.06.2024
Legendarni štirikolesni pogon bi bil zelo verjetno carat – kar je okrajšava za Coupé All-Rad-Antrieb Turbo ali Cupe s štirikolesnim pogonom in turbom, če ne bi na nemških policah s kozmetiko že obstajal parfum z imenom catat. Walter Treser je bil… »

Luka Dončić je kot Mike Tyson v najboljših letih

Zurnal24 06.06.2024
Znanega športnega analitika način igre Luke Dončića spominja na Mika Tysona v njegovih najboljših letih. Medtem ko slovenski košarkarski navdušenci nestrpno pričakujemo noč iz četrtka na petek, ko bo naš Luka Dončić prvič zaigral v velikem… »

Z enim polnjenjem 2.100 km daleč

Zurnal24 06.06.2024
Kitajski gigant BYD je predstavil priključno hibridno tehnologijo, ki omogoča vožnje z enim polnjenem celo prek neverjetnih 2.000 kilometrov daleč. Prodorni kitajski avtomobilski velikan BYD je neposredno izzval japonske in evropske konkurente na… »

Takšna usoda je doletela novorojenčka, ki so ga našli v smeteh

Zurnal24 06.06.2024
Dojenček, ki so ga 13. maja našli v smeteh, je po treh tednih zapustil bolnišnico in odšel k rejniški družini. Sredi maja so v košu za smeti v Zaprešiću našli novorojenčka. K sreči je otrok preživel in zdaj po treh tednih bivanja v zagrebški… »

Horoskop za četrtek, 6. junija

Necenzurirano 06.06.2024
Sonce je v dvojčkih, Luna je v dvojčkih. OVEN – S pravimi besedami boste dosegli preboj v službi in na ljubezenskem področju. Uporabite iskrenost, pa boste dosegli cilje, ki se vam že nekaj časa izmikajo. BIK – Pojavljala se bodo nihanja, ki… »

Nov obraz in izboljšave za Oplove velikane

Zurnal24 06.06.2024
Opel tudi 125 let po predstavitvi znamke del svoje tradicije gradi na programu lahkih gospodarskih vozil. Combo, vivaro in movano so doživeli obsežno prenovo, oblikovno in tehnološko. Opel ima ob prenovljeni paleti modelov in zaradi široke… »

"BILO JE GANLJIVO IN PRISRČNO": Srečanje nekdanjih dijakov ob 50-letnici mature na Gimnaziji Koper (FOTO)

Regional 06.06.2024
V Pretorski palači se je v soboto, 1. junija, na slovesnosti zbrala generacija, ki je leta 1974 opravila maturo na Gimnaziji Koper. Generacijo je pozdravil župan Aleš Bržan, pa tudi sošolec, sedaj minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem