Slovenija arhiv novic 06.06.2024

Prostovoljno gasilsko društvo Jarše – Rodica praznuje 60 let delovanja!

Domžalec 06.06.2024
V soboto, 8. junija 2024, bo veselo v Srednjih Jaršah pri Domžalah. Gasilci in gasilke Prostovoljnega gasilskega društva Jarše-Rodica prirejamo gasilsko veselico ob 60 letnici delovanja društva. Pričnemo ob 17. uri s parado in slavnostnim prevzemom… »

Gorenje: Po prestrukturiranju občutna rast prihodkov in dobička

Finance.si 06.06.2024
Zadnja tri leta presega dve milijardi evrov prihodkov in zadnji dve leti posluje z dobičkom. Televizorji iz velenjske tovarne v Evropi zasedajo vse večji tržni delež.… »

Minister Boštjančič o slabi finančni pismenosti odločevalcev, o pomoči zavarovalnicam in o nevestnih podjetjih

Finance.si 06.06.2024
Iz zavarovalniških vrst prihajajo ideje o novih namenskih dajatvah za državo, ki bi ob naravnih katastrofah prevzela tveganja oziroma krila škodo; Klemen Boštjančič obljublja ustanovitev delovne skupine za iskanje novih zavarovalniških pravil ob… »

Česar vašega najstnika v šoli ne učijo o financah, ga naučimo mi na poletni finančni šoli za najstnike

Finance.si 06.06.2024
Najstniki se bodo na letošnji poletni finančni šoli med drugim učili o investiranju, podjetništvu, davkih, kako upravljati svoj prihodek in kako izbrati pravo kariero zase. Da bi vašim najstnikom zagotovili uspešno prihodnost, je nujno, da usvojijo… »

Ana Roš: "Hiša Franko je že osmič zapored uvrščena na lestvico 50 najboljših restavracij na svetu. Juhej!"

Dnevnik 06.06.2024
Najboljša restavracija na svetu je restavracija Disfrutar iz španske Barcelone, so na prireditvi The World's 50 Best Restaurants 2024 v ameriškem Las Vegasu razglasili organizatorji. Na seznamu 50 najboljših restavracij je letos drugo mesto zasedla… »

Iga Swiatek za svoj četrti Roland Garros v soboto z Jasmine Paolini

RTV Slovenija 06.06.2024
Iga Swiatek je tretje leto zapored finalistka Odprtega prvenstva Francije v tenisu. V polfinalu je s 6:2 in 6:4 premagala Coco Gauff. V sobotnem finalu jo čaka Jasmine Paolini, ki je s 6:3 in 6:1 premagala Miro Andrejevo. Iga Swiatek je že v uvodni igri… »

Kaj žene svetovno zlato mrzlico?

Finance.si 06.06.2024
Z vrnitvijo politične stabilnosti bo cena zlata upadla. Do takrat pa si vlade in centralne banke z naložbami v zlato kupujejo zavarovanje pred tveganji v negotovem svetu.… »

Novi navijaški izgredi v Beogradu

Dnevnik 06.06.2024
Navijaški izgredi na dvobojih Crvene zvezde in Partizana so prava stalnica. Na drugi tekmi finala srbskega državnega prvenstva so za nov incident poskrbeli najbolj zavzeti navijači Partizana. Zaradi žaljivih napevov in metanja predmetov na igrišče… »

Agroživilski sektor je odsev dvajsetletne nezrele politike

Finance.si 06.06.2024
Novi davki, nizka dodana vrednost, premajhen vložek v inoviranje, premalo strokovnjakov, vse to slabi konkurenčnost in razvoj slovenskih živilcev. Slovenska živilska panoga je lani prvič presegla tri milijarde prihodkov, zaznati je rahlo rast… »

Tožba Graha Whatmougha zaradi neizbire za člana uprave RTVS zavrnjena

Dnevnik 06.06.2024
Delovno in socialno sodišče v Ljubljani je v celoti zavrnilo tožbo nekdanjega generalnega direktorja Radiotelevizije Slovenija (RTVS) Andreja Graha Whatmougha proti RTVS, ki jo je vložil, ker na razpisu iz junija lani ni bil izbran ne za predsednika… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem