Slovenija arhiv novic 06.06.2024

Katič: Rešitev za uresničitev odločbe o sodniških plačah bomo predlagali v najkrajšem možnem času

RTV Slovenija 06.06.2024
Pravosodna ministrica Andreja Katič verjame, da bodo skupaj z ministrstvom za javno upravo v najkrajšem času predlagali, kaj je treba za izvršitev odločbe ustavnega sodišča glede sodniških plač. V sodniškem društvu poudarjajo, da je odločba… »

TOP 101: Kako stiska s kadri viša plače v velikih podjetjih

Finance.si 06.06.2024
Velika podjetja z naše lestvice TOP 101 bodo do konca leta še zaposlovala. Da bi privabila kadre, so letos spet zvišala plače, dvigi pa segajo vse do 20 odstotkov.… »

Zadnji dan predčasnega glasovanja. V torek in sredo svoj glas oddalo 2,5 odstotka volivcev.

RTV Slovenija 06.06.2024
Pred nedeljskimi evropskimi volitvami in posvetovalnimi referendumi lahko volivci še danes svoj glas oddajo predčasno. V torek in sredo se je predčasnega glasovanja skupno udeležilo 39.496‬ ljudi oziroma 2,5 odstotka volilnih upravičencev. Po… »

20-letni Aleksa "iz milosti" ubil očeta, dedka in babico

Necenzurirano 06.06.2024
V Knjaževcu na jugovzhodu Srbije se je zgodaj popoldne pripetil hud zločin. Podpredsednik srbske vlade in minister za notranje zadeve Ivica Dačić je povedal, da je 20-letni Aleksa Milojević zagrešil trikratni umor. V družinski hiši v Knjaževcu je… »

Dončič bo nastopil na olimpijskih kvalifikacijah, vendar le ...

Dnevnik 06.06.2024
Luka Dončić je na predvečer svojega prvega nastopa v finalu košarkarske lige NBA dejal, da bo igral za Slovenijo v kvalifikacijah za letošnje olimpijske igre v Parizu, če ne bo težav s kolenom. "Videli bomo kako bo s kolenom. Če bo v redu, bom… »

WHO v Mehiki potrdil prvo znano smrtno žrtev po okužbi z novim podtipom ptičje gripe

RTV Slovenija 06.06.2024
Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je v Mehiki potrdila prvo znano smrtno žrtev po okužbi z novim podtipom ptičje gripe. Za posledicami okužbe z virusom H5N2 je aprila umrl 59-letni moški, ki je imel več pridruženih bolezni. "Čeprav je izvor… »

Vlada bo za gradnjo stanovanj iz proračuna zagotovila milijardo evrov

RTV Slovenija 06.06.2024
Vlada je med obiskom Posavja potrdila izhodišča za zakon o sistemskem financiranju gradnje javnih najemnih stanovanj, v katerih se za naslednjih deset let za ta namen predvideva do 100 milijonov evrov letno. Denar bo tako prišel iz državnega… »

Svet Evropske centralne banke znižal obrestne mere za 0,25 odstotne točke

RTV Slovenija 06.06.2024
Evropska centralna banka je po pričakovanjih prvič po skoraj petih letih znižala obrestne mere, in sicer za 0,25 odstotne točke. Omilitev denarne politike se zdi svetu Evropske centralne banke glede na razvoj dogodkov primerna. O nadaljnjih… »

Trener Dallasa razburkal strasti z izjavo o Dončiću

Zurnal24 06.06.2024
Ko gre za vprašanje najboljšega košarkarja v zgodovini Dallas Mavericks, trener Jason Kidd ne pušča prav veliko prostora za razpravo. Košarkarska ekipa Dallas Mavericks je "samo" štiri zmage oddaljena od drugega naslova NBA prvaka v zgodovini… »

#intervju Kristjan Čeh, metalec diska: Lažje je nekoga loviti, kot biti favorit

Dnevnik 06.06.2024
Za slovensko atletiko se vrhunec evropskega prvenstva v Rimu obeta že uvodni dan, ko bo danes dopoldan najprej v kvalifikacijah v metu diska tekmoval Kristjan Čeh, ob 21. uri pa ga bržčas čaka še finale. Kar trije izmed deseterice najbolje… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem