Slovenija arhiv novic 07.06.2024

Na Štajerskem vremenska ujma povzročila številne nesreče - več kot 100 klicev na pomoč

Dnevnik 07.06.2024
Ponekod po Sloveniji so lokalne nevihte povzročile precej težav. Iz severovzhoda države poročajo o toči, močnih sunkih vetra in nalivih, ki so odkrivali strehe, zalitih je bilo nekaj kleti, težave so bile tudi v prometu. Agencija RS za okolje… »

Največjo podporo ima SDS, ki pa bi bil po številu osvojenih mandatov lahko izenačen s Svobodo

RTV Slovenija 07.06.2024
Javnomnenjske raziskave kažejo, da se na nedeljskih volitvah zmaga obeta stranki SDS, v podpori pa ji sledi Svoboda. Vprašanje sicer ostaja, kako si bosta vodilni stranki razdelili mandate. Poleg tega se izvolitev obeta strankam Vesna, SD in NSi. Po… »

SLOVENSKI KOLESARSKI AS: Primož Roglič do etapne zmage dirke po Dofineji

Regional 07.06.2024
Primož Roglič (Bora-hansgrohe) je zmagovalec šeste etape kriterija po Dofineji. Z zmago na zahtevni gorski preizkušnji od Hauterivesa do Le Collet d'Allevarda je slovenski kolesar tudi prevzel skupno vodstvo, saj je doslej vodilni Belgijec Remco… »

Čeh prvič postal evropski prvak in nagnal strah v kosti tekmecem pred Parizom

RTV Slovenija 07.06.2024
Kristjan Čeh je naslovu svetovnega prvaka pred dvema letoma v Eugenu dodal še zmago na evropskem prvenstvu v Rimu. V drugi seriji je z metom 68,08 metra prevzel vodstvo in nihče ga ni več prehitel. Svetovni rekorder Mikolas Alekna je osvojil le bron… »

Uf, Luka se je v eni akciji kar dvakrat poigral s Porzingisom

Zurnal24 07.06.2024
Dallas je resda izgubil prvo tekmo velikega finala proti Bostonu, toda za eno lepših akcij na tekmi v TD Gardnu je poskrbel Luka Dončić. Luka Dončić si je privoščil bivšega soigralca Kristapsa Porzingisa v eni od akcij v prvi četrtini, ko še ni… »

V prenovljeni negovalni bolnišnici na Vrazovem trgu bo na voljo 93 negovalnih postelj

RTV Slovenija 07.06.2024
Po končani notranji prenovi in energetski sanaciji negovalne bolnišnice na Vrazovem trgu v Ljubljani bo v njej namesto prejšnjih 33 po novem na voljo 93 negovalnih postelj. V prostorih bolnišnice bo sicer prvih 18 mesecev delovala infekcijska klinika… »

Opravičilo in obljube Zelenskemu v Franciji

Dnevnik 07.06.2024
Volodimir Zelenski se je včeraj v Parizu pogovarjal s francoskim in ameriškim predsednikom, ki sta mu oba obljubljala poglobitev pomoči v boju proti Rusiji. Ta si je vse bolj navzkriž s Francijo, kar kažejo tudi zadnje aretacije. Ob svojem tridnevnem… »

Nevihtna meja po diagonali: v teh delih grozi neurje z debelo točo

Necenzurirano 07.06.2024
Komaj je postalo malo bolj poletno toplo, že grozijo nevihte. Toda ne povsod po Sloveniji. Najvišje dnevne temperature se bodo dvignile do 29, mogoče ponekod do 30 ali 31 stopinj Celzija, predvidevajo na Agenciji RS za okolje (Arso). V popoldanskih… »

Policisti pri 74-letniku našli več kot 500 nabojev, detonatorje in večjo količino marihuane

RTV Slovenija 07.06.2024
Policisti so v četrtkovi hišni preiskavi pri 74-letniku iz občine Šmarješke Toplice zasegli 509 nabojev, električne detonatorje in vžigalno vrvico. Ob tem so našli tudi večjo količino konoplje – 24 rastlin in 4 kilograme posušenih delcev. Kot… »

V središču Ljubljane shod Slovenske obrambne straže

Mladina 07.06.2024
Zamaskirana skupina moških je skandirala protimigrantske in nacionalistične parole, zagorele so tudi bakle. V središču Ljubljane se je popoldne zbrala skupina zamaskiranih, v večini moških, šlo naj bi za pripadnike skupine, ki se je poimenovala… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem