Arhiv novic 10.06.2024

Trojni umor v Srbiji: očeta in stare starše ubil iz "milosti"

Dnevnik 10.06.2024
Z dedkovo lovsko puško je 22-letni Aleksa v četrtek ubil očeta, babico in dedka. S tem naj bi jih »odrešil«, je priznal policiji, saj so bili bolni, on pa je ves svoj čas namenil njihovi oskrbi. Mladenič je v priporu, grozi mu dosmrtni zapor… »

Brabus predstavil motorizirano desko za na vodo

RTV Slovenija 10.06.2024
Nemški Brabus, poznan po predelavah avtomobilov, je predstavil karbonsko motorizirano desko za na vodo, ki lahko pospeši do več kot 50 km/h. Brabus je karbonsko motorizirano desko za na vodo izdelal v sodelovanju s proizvajalcem motoriziranih vodnih… »

Radijske igre v tem tednu: od Joyceovega postanka v Ljubljani do gluhega kralja

RTV Slovenija 10.06.2024
Slušna pokrajina radijskih iger se v drugem junijskem tednu ob drami, satiri in pravljici razprostira tudi v redkejših presečnih žanrih, kot sta dramedija ali dokudrama. Ta teden se spominjamo naključnega postanka Jamesa Joycea v Ljubljani pred 120… »

Oglašanje z Grenlandije: Uničevalski piteraq in za konec dramatična evakuacija

RTV Slovenija 10.06.2024
40 kilometrov pred ciljem se je zapletlo. Zelo hladen maj je imel za posledico za ta čas neobičajen veter, imenovan piteraq, ki je vsem odpravam, ki smo bile ta čas na grenlandskem ledeniku, prekrižal načrte. A pojdimo po vrsti. Dokler smo smučali… »

Na Krku je našla svojo pot

Gorenjski glas 10.06.2024
Kranjčanka Hermina Krt, nekdanja bančnica, ki se je za kratek čas podala tudi v politiko, se je pred desetimi leti odločila za korenito spremembo v svojem življenju, s katero je sledila notranjemu klicu – biti nosilec pozitivnih sprememb v svetu… »

Popravila v novem kranjskem parku

Gorenjski glas 10.06.2024
Kranj – Bleiweisov park v Kranju ni odprt niti še mesec dni, pa v njem že potekajo popravljalna dela, zato so posamezni deli parka začasno zagrajeni z gradbeno ograjo. Kot so sporočili z Mestne občine Kranj, so morali v delu parka z otroškimi… »

Izsilil prednost motoristu

Gorenjski glas 10.06.2024
Žirovnica – Na območju Žirovnice se je v ponedeljek zgodila prometna nesreča. Povzročil jo je 78-letni voznik, ki je v križišču izsilil prednost motoristu in z avtomobilom trčil vanj. Policisti proti vozniku avtomobila vodijo prekrškovni… »

V primežu tobaka

Gorenjski glas 10.06.2024
Svetovni dan brez tobaka, ki je vsako leto zadnji dan meseca maja, se je letos osredotočal na zaščito mladih pred manipulativnimi praksami tobačne industrije in njenimi agresivnimi marketinškimi taktikami. Cilj je preprečiti uporabo tobaka in… »

Borut Horvat, Tomaž Horvat in Marko Mehtsun, Grossmannov festival fantastičnega filma in vina: Prihod vampirja kot vrhunec…

Dnevnik 10.06.2024
V Ljutomeru se bo jutri ob 18. uri slovesno začel jubilejni 20. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina, ki bo središče Prlekije vse do sobote ponovno potopil v vrtinec žanrskega filma in raznih spremnih dogodkov, kot so pogovori z… »

Lekarna Bistrica: Program aktivnosti od 13. do 17. junija 2024

Domžalec 10.06.2024
V tem tednu se boste lahko v Lekarni Bistrica udeležili merjenja obremenitve stopal in hrbtenice, analiziranja vitaminsko-mineralno stanja vašega telesa ali poslušali predavanje z naslovom Mravljinčenje v roki – sindrom torakalnega izhoda. Vsi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem