Arhiv novic 10.06.2024

Uprava za varno hrano preklicala ukrepe zaradi ptičje gripe

Dnevnik 10.06.2024
Na območju občin Ptuj, Markovci, Videm pri Ptuju, Cirkulane in Hajdina so preklicani ukrepi, ki so jih februarja uvedli zaradi visoko patogene aviarne influence pri divjih pticah. Ne glede na ukinitev ukrepov za celotno državo še vedno tako veljajo… »

Grims gre v Bruselj

Mladina 10.06.2024
V zadnjih tednih je Barnko Grims (SDS) deloval v povezavi s Slovensko obrambo stražo (SOS). Je vladajoči trojček doživel poraz na evropskih volitvah? Premier Robert Golob želi več kot jasno blažiti vtis neuspeha, ki je sicer očiten: zgolj dva… »

Bomba? Potres? Ne! Na Ravnah je udarila strela

Necenzurirano 10.06.2024
»V življenju še nisem slišala takega poka, so vrgli bombo, je bil potres?« se je v strahu spraševala stanovalka bloka na Čečovju, ko jo je zgodaj zjutraj okrog 5.30 vrglo iz postelje. Udarec strele so slišali daleč naokoli po Ravnah na… »

Lepi Matej (Skrito v raju) pokazal brata, je prav tako lepotec?

Zurnal24 10.06.2024
Zagotovo ima tudi on kakšno oboževalko. Igralec Matej Zemljič, ki je v vlogi Marka nastopil v izredno priljubljeni seriji Skrito v raju, je na Instagramu objavil skupno sliko s svojim bratom Urbanom in babico Alojzijo. Ta je namreč pretekli vikend… »

Rekordna volilna udeležba na evropskih volitvah

Mladina 10.06.2024
Doslej volilna udeležba še nikoli ni presegla 30 odstotkov. Nedeljskih evropskih volitev v Sloveniji se je glede na zadnje neuradne izide udeležilo 41,18 odstotka volilnih upravičencev, kar je največ na vseh dosedanjih volitvah v Evropski parlament… »

TRGOVINE OBČANOM JIM NI USPELO ZAGOTOVITI: Zdaj gre stavba na dražbo

Regional 10.06.2024
Nekdanje skladišče ob Jadranski cesti, ki je v lasti Občine Ankaran, gre 9. julija na javno dražbo. Stavba bo naprodaj po izklicni ceni 1,8 milijona evrov. Nepremičnina ob Jadranski cesti, ki jo je Občina Ankaran pred leti kupila od družbe Gea… »

Sezona 2024/2025 v SMG-ju bo še zadnja pod taktirko tandema Mihelič Syed in Injac

RTV Slovenija 10.06.2024
V Slovenskem mladinskem gledališču so 69. sezono, ki bo prinesla osem premier, naslovili Konec dober, vse dobro. To je namreč zadnja sezona pod vodstvom direktorja gledališča Tiborja Miheliča Syeda in umetniškega vodje Gorana Injaca. Tibor Mihelič… »

KD Franca Bernika: pregled kulturnih dogodkov od 10. junija do 16. junija 2024

Domžalec 10.06.2024
Ta teden se bo v domžalskem Slamnikarskem muzeju odvijala Poletna muzejska noč, kjer bomo interaktivno raziskovali slamnikarsko dediščino, ustvarjali in se osvežili pod slamniki. Oglejmo si kateri kulturni dogodki nas čakajo v tem tednu. Javni zavod… »

Na Irskem še vedno brez izidov evropskih volitev

Dnevnik 10.06.2024
Na Irskem, kjer so evropske volitve potekale v petek, še ni izidov, nadaljevanje štetja glasovnic je predvideno danes dopoldne. Zaradi zapletenega irskega volilnega sistema lahko traja še nekaj dni, preden bodo objavljeni končni rezultati. Iz Irske bo… »

SAZU proti širitvi železnice na območje botaničnega vrta

Dnevnik 10.06.2024
Slovenska akademija znanosti in umetnosti (SAZU) nasprotuje širitvi dolenjske železniške proge na območje Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani. Poleg splošne krnitve že tako majhnega prostora botaničnega vrta bi takšna širitev zahtevala tudi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem