Arhiv novic 10.06.2024

Spet oranžni alarm: Velja za vso Slovenijo, v teh delih države bo najhuje

Zurnal24 10.06.2024
Konec tedna smo se srečno izognili močnejšim nevihtam, ki so nastajale v sosednjih pokrajinah severno in zahodno od nas. Trenutno se preko naših krajev pomika višinska motnja, nad severnim Jadranom se nahaja plitev ciklon. Po državi se pojavljajo… »

Približno 14.000 Prekmurcev "nima več kaj iskati v cerkvi"

Zurnal24 10.06.2024
Predreferendumski borbeni klic soboškega škofa Petra Štumpfa ni bil uslišan. Izidi volitev v Evropski parlament na slovenskih tleh so razkrili slavje desne politične opcije, ki je s štirimi poslanci SDS in enim iz NSi dobila večino od devetih… »

Tako dirkanje ob Rogliču doživlja izkušeni zvezdnik Bore

Zurnal24 10.06.2024
Luksemburški kolesar iz vrst Bore-Hansgrohe si šteje v čast, da lahko na dirkah dela v prid Primožu Rogliču. Primož Roglič je kljub velikemu preplahu v zaključnih kilometrih zadnje etape še drugič v karieri osvojil kriterij po Dofineji in se… »

#intervju Aljoša Matko: Branilci Celja me tepejo bolj kot nasprotniki

Dnevnik 10.06.2024
Športna redakcija Dnevnika je tudi v sezoni 2023/24 po vsakem izmed 36 krogov prve slovenske nogometne lige izbrala pet najboljših igralcev. Največ točk je zbral napadalec Celja Aljoša Matko, z 18 goli tudi najboljši strelec lige, ki je tako postal… »

Včeraj so pomladne stranke dobile več kot kadarkoli na volitvah v Državni zbor: 46%

Vipavska 10.06.2024
Včerajšnjih 46% treh desnosredinskih strank je več kot kadarkoli na državnozborskih volitvah. Sinočnja zmaga SDS je ena največjih v zgodovini slovenskega parlamentarizma. Če seštejemo glasove desne sredine, ki v veliki meri prehajajo med strankami… »

Irena Joveva že drugič v Evropski parlament

Mladina 10.06.2024
Nekdanja novinarka si je kot evroposlanka prizadevala za svobodo medijev in transparentno delovanje politike. Nosilka liste Gibanja Svoboda Irena Joveva je bila tokrat drugič izvoljena v Evropski parlament, pred petimi leti sicer kot nosilka Liste… »

Izjemna politična kariera nekdanjega komedijanta; od župana, premierja in ministra do evroposlanca

Necenzurirano 10.06.2024
Novoizvoljeni evropski poslanec Marjan Šarec je na politični oder pred dobrim desetletjem stopil z igralskega. Zasedal je vrsto položajev, sprva je bil kamniški župan, nato pa tudi poslanec DZ, minister in premier. V Evropski parlament odhaja z mesta… »

Foto: Voznica s peugeotom pristala v strugi potoka

Necenzurirano 10.06.2024
Kotaleči avto neprevidne voznice je skupaj z njo pristal v potoku. Nenavadna nesreča se je v soboto zvečer pripetila v kraju Langenlois v Spodnji Avstriji. Gasilci so bili ob 20.30 obveščeni, da se v strugi potoka nahaja vozilo. Odhiteli so na pomoč… »

Ribiška družina Bistrica Domžale praznuje sedemdeset let obstoja

Domžalec 10.06.2024
Ribiška družina Domžale je bila ustanovljena 20. junija 1954 v Domžalah. V letu 1958 je prišlo do združitve takratnih treh ribiških družin: Domžale, Kamnik in Pšata v enovito družino, s tem pa tudi do preimenovanja v Ribiško družino Bistrica… »

Britanski dvor pretresa ločitev

Zurnal24 10.06.2024
Po 13 letih zakona sta se odločila, da gresta vsak svojo pot. Po 13 letih zakona se od žene Karin ločuje mlajši brat pokojne princese Diane, Charles Spencer. “To je izjemno žalostno. Želim se samo posvetiti svojim otrokom in vnukom, Karen pa… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem