Arhiv novic 10.06.2024

Med nagrajenci tudi Gorenjci

Gorenjski glas 10.06.2024
Kropa – Gibanje Kultura-Natura, ki ga vodi Slavko Mežek, bo tudi letos podelilo priznanja naša Slovenija. Nagrajence je izbrala žirija pod vodstvom koroške etnologinje in univerzitetne profesorice dr. Herte Maurer-Lausegger. Med prejemniki so tudi… »

Na današnji dan: Tragedija gorskih reševalcev

Vipavska 10.06.2024
V severni steni Turske gore nad Okrešljem nad Logarsko dolino se je 10. junija leta 1997 zgodila najhujša nesreča v Savinjskih Alpah. Pri opravljanju reševalne vaje s pomočjo helikopterja se je smrtno ponesrečilo pet slovenskih vrhunskih gorskih… »

Program z nižjim standardom v rednih šolah

Gorenjski glas 10.06.2024
»Prvič v Sloveniji se povezujeta dve osnovni šoli v občini z namenom, da izpeljemo celostni devetletni prilagojeni program z nižjim izobrazbenim standardom na rednih osnovnih šolah.« Alen Kofol je specialni in rehabilitacijski pedagog. Dobršen del… »

Špela Šemrl tretja v izboru za naj dijakinjo

Gorenjski glas 10.06.2024
Špela Šemrl z Lancovega, ki jo širša javnost pozna predvsem po uspešnem sodelovanju v šovu talentov na komercialni televiziji, je na izboru za naj dijaka oziroma dijakinjo dosegla tretje mesto. Razpisno komisijo Dijaške organizacije Slovenije je… »

Otroška razposajenost

Gorenjski glas 10.06.2024
Otroška razposajenost je nekaj nalezljivega. Gledati, kako se otroci zabavajo, je opazovati veselje v najčistejši obliki. Njihova energija je neskončna, njihova domišljija brez meja. Vsaka kapljica vode, ki prši iz vodometa, je zanje nova… »

Po izidih evropskih volitev v Nemčiji pozivi h glasovanju o zaupnici vladi

RTV Slovenija 10.06.2024
Začasni rezultati evropskih volitev v Nemčiji so pretresli vladajočo koalicijo s socialdemokrati (SPD) na čelu. Zmagovalka konservativna unija CDU/CSU kanclerja Olafa Scholza že poziva k odstopu. Ta predčasnih volitev ne namerava razpisati. SPD je… »

Kdo bo župan Budimpešte? Kandidat s podporo Fidesza zahteval ponovno štetje.

RTV Slovenija 10.06.2024
Na Madžarskem so v nedeljo ob evropskih potekale tudi lokalne volitve, kjer je glavna bitka potekala za položaj župana Budimpešte. Po vseh preštetih glasovnicah je rezultat v glavnem mestu zelo tesen. Kandidat s podporo vladajoče stranke Fidesz… »

"Po vsej Sloveniji je beseda Alfi tako rekoč ljudska"

RTV Slovenija 10.06.2024
Alfi Nipič letos praznuje veliko jubilejev. Obenem bodo lahko njegovi oboževalci kmalu prebrali biografijo o legendi slovenske glasbe z naslovom Ostal bom muzikant. "Ne le v Mariboru, od koder je doma Alfi Nipič, ne le v Jarenini sredi Slovenskih… »

Ne boste verjeli, kaj si pošiljajo čez mejo!

Zurnal24 10.06.2024
Na Korejskem polotoku se odvija izvirna in zanimiva propagandna bitka. Severna Koreja je proti Južni Koreji znova, že drugič v dveh dneh, poslala balone s smetmi, je danes sporočila južnokorejska vojska. Severna Koreja je v zadnjih tednih proti… »

#reportaža Nekateri so odpirali šampanjce, ponekod je vladala tišina, ostala je tudi nerazrezana torta

Dnevnik 10.06.2024
V večernih in nočnih urah smo preverjali vzdušje v volilnih štabih. V Gibanju Svoboda in SD je bilo čutiti nekoliko razočaranja. V NSi so živčno spremljali rezultate še pozno v noč. Vesna je zaključila ob enih, prav tako SLS. Najdlje so… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem