Arhiv novic 10.06.2024

Vlada uvaja cestnine tudi za električne avtomobile, kolikšne bodo?

Finance.si 10.06.2024
Spomladi predstavljena uredba je šla v obravnavo prejšnji teden, znani pa so tudi učinki za državni proračun.… »

Actual I. T.: v kompetenčnem centru za UI že potekajo prvi pilotni projekti

Finance.si 10.06.2024
Pod novim vodstvom se skupina ACTUAL I. T. usmerja k inovativnim pristopom umetne inteligence in trajnostnemu razvoju, o čemer smo govorili z novim izvršnim direktorjem Mitjo Buda. Zasedli ste položaj izvršnega direktorja skupine ACTUAL I. T., kjer je… »

Sodba za umor: 27 let zapora za "hladnokrvno eksekucijo"

Dnevnik 10.06.2024
Sodišče ni dvomilo, da je bil krvnik Dragana G. lani v Zgornjem Dupleku prav Sedin Šišić. Po oceni sodišča je dejanje storil iz koristoljubja in na zahrbten način. Sodnica Maša Blažeka je opoldne razglasila sodbo, s katero je 34-letnega… »

"Potegnil sem jo s kavča in začel oživljati, a je njena mati rekla, naj neham"

Zurnal24 10.06.2024
Višje sodišče v Celju je danes obravnavalo pritožbo Sebastiena Abramova, ki je bil za umor dekleta Sare Veber in še druga kazniva dejanja obsojen na 30 let zapora. Celjska okrožna sodnica Marjana Topolovec Dolinšek je Sebastiena Abramova julija… »

Rezultati gradbincev: lani so presegli vse rekorde

Finance.si 10.06.2024
Petričev Kolektor prvič prek pol milijarde, Škrabčev Riko prek 200 milijonov evrov prihodkov, veliki skoki nekaterih koncesionarjev za urejanje voda.… »

Logistične prednosti avstrijske Koroške

Finance.si 10.06.2024
S svojo strateško lego in napredno infrastrukturo najjužnejša avstrijska regija postaja osrednje vozlišče evropske logistike. Povezovanje pomembnih prometnih poti in inovativni projekti, kot je nova železnica Koralm, ponujajo izjemne priložnosti za… »

Najhitrejše tri črke avtomobilizma. AMG.

Finance.si 10.06.2024
Znamka AMG je znana po najbolj športnih in dinamičnih vozilih z vrhunsko zmogljivostjo, navdušujočimi pospeški, ekskluzivnostjo ter napredno tehnologijo. Leta 1967 je kot posledica izjemne strasti do motošporta nastalo edinstveno podjetje, v katerem… »

Copilot – vaša desna roka v pisarni

Finance.si 10.06.2024
Zanimanje za umetno inteligenco doživlja eksplozijo, eno najzanimivejših orodij na tem področju pa je Copilot za Microsoft 365. Copilot je digitalni asistent, vgrajen v okolje Microsoft 365. Ta pomočnik se zaveda konteksta, v katerem deluje, torej je… »

V Izoli se je zaradi tehnične napake izlilo 300 litrov goriva

RTV Slovenija 10.06.2024
V Izoli se je pri točenju goriva zgodila tehnična napaka na dovodnih ceveh. Izlilo se je 300 litrov dizelskega goriva v morje. Službe za varovanje morja so gorivo odstranile, povzročitelju pa grozi do 400 evrov globe. V Izoli se je v nedeljo pri… »

Konec ugibanj, ali bo Nikola Jokić igral na olimpijskih igrah

Zurnal24 10.06.2024
Med potniki Srbije na OI v Francijo tudi Nikola Jokić. Selektor košarkarske reprezentance Srbije Svetislav Pešić je objavil seznam igralcev za nastop na olimpijskih igrah v Srbiji, na njem pa je tudi trikratni najkoristnejši igralec lige NBA Nikola… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem