Arhiv novic 10.06.2024

SLOVENCI OSTALI NA ČELU VEČ OBČIN: V Furlaniji - Julijski krajini so potekale občinske volitve

Regional 10.06.2024
Na občinskih volitvah v Furlaniji - Julijski krajini, ki so potekale v soboto in nedeljo hkrati z evropskimi, so Slovenci ostali na čelu več občin, ki so pomembne za slovensko manjšino v Italiji. Za zdaj je že jasno, da bodo vodili občine Zgonik… »

Macronova politična ruska ruleta

Dnevnik 10.06.2024
Francoski predsednik je precej samovoljno, deloma zaradi hudega poraza na evropskih volitvah in deloma zaradi težav svoje manjšinske vlade, razpustil skupščino in razpisal predčasne parlamentarne volitve že čez slabe tedne. Tako je mogoče, da bi… »

Neverjeten zasuk, Real demantiral Ancelottijeve izjave

Zurnal24 10.06.2024
Real Madrid bo sodeloval na klubskem SP. Zmagovalci letošnje lige prvakov, španski Real Madrid, bodo sodelovali na naslednjem klubskem svetovnem prvenstvu v nogometu, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Pri galaktikih so danes kategorično zavrnili… »

Ullrich o dopinškem primežu: "NE" bi verjetno pomenil konec kariere

RTV Slovenija 10.06.2024
Jan Ullrich je bil v soboto gost na nemški televizijski postaji ZDF. Znova je potrdil, da je vse uspehe dosegel s pomočjo dopinga. Po njegovem mnenju so se zdajšnje generacije naučile iz njihovih napak. Z devetimi leti je začel trenirati kolesarstvo… »

Šimundža: Cilji so prvo mesto v državnem prvenstvu in osem tekem v Evropi

RTV Slovenija 10.06.2024
V Ljudskem vrtu so hitro znova zavihali rokave. 26 igralcev je že opravilo dva treninga. Glavni cilj je naslov državnega prvaka, ki se je Mariboru izmaknil v zadnjih dveh letih. Priprave so začeli Ažbe Jug, Menno Bergsen, Samo Pridgar, Martin Milec… »

Dnevni horoskop za torek, 11. junija 2024

Zurnal24 10.06.2024
Obdarjeni s pogumom in notranjo močjo boste sposobni premostiti vse ovire, ki se bodo pojavljale. Zaradi želje po ekstremnem dogajanju boste sposobni, če bo vse skupaj dolgočasno, v trenutku narediti simpatično dramo. Želeli boste da vas opazijo… »

V pripravi nova sezona Majhnih laži

Dnevnik 10.06.2024
Igralka Nicole Kidman je razkrila, da se je srečala s soigralko iz serije Majhne laži Reese Witherspoon in da pripravljajo tretjo sezono serije. »Napredujemo hitro in drzno,« je dejala za revijo Vanity Fair, čeprav je januarja za Entertainment… »

Analiza evropskih volitev: SDS. In feniks, ki je vzletel iz golobnjaka

Dnevnik 10.06.2024
Izidi volilno-referendumske nedelje so potrdili naše napovedi, zasnovane na javnomnenjskih anketah Ninamedie, tako glede volilnih rezultatov kot možne razdelitve mandatov. Štirje evropski mandati SDS, uvrstitev zelene Vesne v evropski parlament… »

Barbara Pešut: 30 let boja z multiplo sklerozo

RTV Slovenija 10.06.2024
O svojem življenju z multiplo sklerozo je za oddajo Tednik spregovorila pesnica in pisateljica Barbara Pešut. Ko je pred 30 leti izvedela za diagnozo, je ni želela sprejeti in še zdaj je ni povsem sprejela. Med drugim je priznala tudi, da se boji… »

Ukrajina trdi, da je v napadih na Krimu zadela tri ruske sisteme zračne obrambe

RTV Slovenija 10.06.2024
Ukrajinska vojska trdi, da je poškodovala tri ruske obrambne sisteme zemlja-zrak v nočnih raketnih napadih na Krimskem polotoku, pri čemer so z napadi onemogočili radarje na sistemih in uničili strelivo v okolici. V napadih je bil poškodovan sistem… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem