Arhiv novic 10.06.2024

Srebrna medalja za Dom upokojencev Domžale

Domžalec 10.06.2024
Prvi petek letošnjega junija so na Jezerskem potekale 30. športne igre zaposlenih v socialnovarstvenih zavodih, ki so zbrale udeležence iz cele Slovenije. Dogodek, katerega so se udeležili zaposleni iz kar 29 slovenskih domov, je bil namenjen ne le… »

Bogdan Fink: Zmaga na Dofineji dokazuje, da se je Roglič odločil za pravo ekipo

RTV Slovenija 10.06.2024
Primož Roglič je še drugič v karieri skupni zmagovalec Dirke po Dofineji. Velikokrat poimenovano generalko pred Dirko po Franciji je dobil v svojem zdaj značilnem, dramatičnem slogu. Po krizi na zadnjem klancu je zmago rešil za vsega osem sekund… »

Opazovalci

RTV Slovenija 10.06.2024
Opazovalci so filmski prvenec Ishane Night Shyamalan, ki se je odpravila po stopinjah slovitega očeta, in ta je glede na prikazano očitno tudi njen največji vzornik. Zgodba temelji na romanu irskega pisatelja A. M. Shina in ponudi sodobno različico… »

Vodja hrvaških socialdemokratov Grbin napovedal umik s čela stranke

RTV Slovenija 10.06.2024
Vodja največje opozicijske stranke na Hrvaškem SDP Peđa Grbin je sporočil, da na naslednjih strankarskih volitvah ne bo več kandidiral za predsednika stranke, potem ko so se njegovi socialdemokrati slabše odrezali na parlamentarnih in evropskih… »

Robert Golob / »Vsi naši cilji so bili izpolnjeni«

Mladina 10.06.2024
IZJAVA DNEVA. "Nič ni šlo narobe, vsi naši cilji so bili izpolnjeni: imeli smo visoko volilno udeležbo, dobili smo štirikrat za na referendumih, v Svobodi smo imeli sicer malček smole pri mandatih za evropske poslance. Po svoje pa je tako morda še… »

Zorčič: Volilni odbori so imeli izjemno veliko dela

Zurnal24 10.06.2024
Direktor Službe Državne volilne komisije Igor Zorčič je pojasnil, zakaj so bili rezultati evropskih volitev objavljeni tako pozno. Volišča so se zaprla ob sedmih zvečer, prve rezultate evropskih volitev so objavili šele ob enajstih, še ob enih… »

"Odprla se bo ostra ideološka vojna, vlada pritiska ne bo zdržala!"

Zurnal24 10.06.2024
Bo Svoboda z Robertom Golobom na čelu uspela uresničiti voljo volivcev, ki so jo izkazali na referendumih? Predsednik vlade Robert Golob je po včerajšnji razglasitvi rezultatov referendumov, kjer so volivci glasovali štirikrat za, zagotovil, da bo… »

Množični obisk turistov ovira Ljubljančane. Moti jih tudi nenehno fotografiranje

Dnevnik 10.06.2024
Spomladanski meseci so v prestolnico znova privabili večje skupine turistov, ki pa so za mnoge prebivalce središča Ljubljane moteče. Tako zaradi oviranja prometa na pločnikih kot zaradi glasnih zvočnikov, ki jih uporabljajo vodniki. Poleg tega… »

Dirka po Sloveniji tudi z Mohoričem in Mezgecem

RTV Slovenija 10.06.2024
V sredo se bo začela 30. Dirka po Sloveniji, kar bo za številne kolesarje zadnja preizkušnja pred Dirko po Franciji. Tokrat bo potekala po vseh štirih sosednjih državah, kraljevska etapa pa v soboto karavano pelje na Krvavec. Nastopilo bo 23 ekip… »

Cerkev razočarana nad podporo, a nad tem pozitivno presenečena

Zurnal24 10.06.2024
Slovensko škofovsko konferenco (SŠK) je razočarala podpora referendumu o ureditvi pravice do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Hkrati pa jo je izid pozitivno presenetil. Tiskovni predstavnik Slovenske škofovske konference Gabriel… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem