Arhiv novic 10.06.2024

Koliko subvencije lahko dobite, če boste postavili fotovoltaiko po novem sistemu

Finance.si 10.06.2024
Nov Borzenov poziv je namenjen tistim gospodinjstvom, ki so vlogo za soglasje za priključitev oddala po 31. decembru 2023.… »

Švicar Mumenthaler na deveti progi presenetil domačega favorita Tortuja

RTV Slovenija 10.06.2024
Vrhunec četrtega večera na evropskem prvenstvu v Rimu je bil finale teka na 200 metrov, kjer so Italijani računali na novo zlato medaljo. Filippo Tortu se je moral zadovoljiti s srebrom (20,41), presenetil ga je Švicar Timothe Mumenthaler (20,28)… »

Jaka Blažič namesto v Pirej na rehabilitacijo hrbta

RTV Slovenija 10.06.2024
Slovenska košarkarska reprezentanca je začela priprave na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre, prve novice s priprav v Zrečah pa niso spodbudne. Jaka Blažič, eden od nosilcev igre, bo moral zaradi bolečin v hrbtu izpustiti tokratno akcijo… »

Največji notranjski zaposlovalec ob 30-letnici prerezal trak novih logističnih prostorov

Finance.si 10.06.2024
V Podskrajniku pri Cerknici, kjer deluje ebm-papst Slovenija, so 30-letnico poslovanja praznovali s slavnostnim odprtjem tisoč kvadratnih metrov novih logističnih prostorov. S tem je podjetje naredilo še korak naprej v uresničevanju vizije postati… »

Proračunski denar raste na drevesu

Finance.si 10.06.2024
Državno financirana gradnja stanovanj oziroma ali Golob, Maljevac in ne nazadnje tudi Boštjančič ne verjamejo, da bodo njihovi projekti zanimivi za trg in zasebne vlagatelje.… »

VZPONI IN PADCI V ZAKONU: Koliko smo Slovenci vztrajni pri ljubezni?

Regional 10.06.2024
V Sloveniji je bilo v letu 2023 sklenjenih 6388 zakonskih zvez, razvezalo pa se je 2165 parov. V primerjavi z letom prej se je število sklenitev zakonskih zvez zmanjšalo za šest odstotkov, razvez pa je bilo za odstotek več, kažejo najnovejši podatki… »

Pri hrvaškem otoku Mljet opazili kita

RTV Slovenija 10.06.2024
Na Hrvaškem so po skoraj enem letu znova opazili kita. Tokrat so kita, vrsta še ni znana, videli med otokom Mljet in polotokom Pelješac. Iz Narodnega parka Mljet so na družbenem omrežju Facebook sporočili, da so danes prejeli več prijav ljudi, ki… »

V Evropski parlament tudi zapornik in pripornica

Mladina 10.06.2024
Na evropskih volitvah sta bila izvoljena tudi predstavnika, ki sta trenutno v priporu oziroma zaporu. Na evropskih volitvah sta bila glede na delne izide izvoljena tudi predstavnika, ki sta trenutno v priporu oziroma zaporu. V Grčiji so izvolili nosilca… »

Umrl pionir LGBT+ gibanja v Sloveniji

Mladina 10.06.2024
Bogdan Lešnik je bil psiholog, humanist, publicist in prevajalec in Bogdan Lešnik, ki je bil tudi dekan Fakultete za socialno delo. V 73. letu je umrl psiholog, humanist, publicist, prevajalec in LGBT+ aktivist Bogdan Lešnik, ki je bil pred… »

Nemška jadralna padalka v močni nevihti strmoglavila in se hudo poškodovala

Dnevnik 10.06.2024
Hudo poškodovana je nemška jadralna padalka, ki jo je v soboto okoli poldneva na Kobariškem zajela močna nevihta. Med padanjem z višine desetih metrov je zadela v žičnato ograjo in pristala na travi. Odpeljali so jo v bolnico. V soboto okoli… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem